SiolNET. Novice Slovenija
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mariborski kriminalisti zasegli za 400 tisoč evrov konoplje

0,60

termometer

 | Foto:

Mariborski kriminalisti so pretekli četrtek opravili dve hišni preiskavi ter zasegli 527 sadik in tri kilograme konoplje.

Mariborski kriminalisti so pretekli četrtek opravili preiskave dveh stanovanjskih prostorov, dveh vozil in poslovnega prostora v Mariboru ter pri tem zasegli 527 sadik konoplje in tri kilograme posušene prepovedane droge konoplja. Zasegli so tudi opremo za intenzivno gojenje konoplje. Ocenjena vrednost opreme je med 15 in 20 tisoč evri.

Dvojica konopljo gojila vse leto

Konopljo sta usumljenca gojila intenzivno. Iz ene rastline bi lahko pridelala do 200 gramov konoplje.  | Foto: Konopljo sta usumljenca gojila intenzivno. Iz ene rastline bi lahko pridelala do 200 gramov konoplje. Osumljenca z območja Maribora sta po ugotovitvah policije konopljo gojila vse leto. "S takšnim načinom gojenja bi lahko osumljenca iz ene rastline pridelala vsaj 200 gramov konoplje oziroma bi je s takšnim nasadom pridelala vsaj 105 kilogramov. Vrednost omenjene količine pri prodaji na debelo znaša na črnem trgu vsaj 378 tisoč evrov, pri prodaji v manjših količinah pa bi bila vrednost bistveno večja," so danes sporočili s PU Maribor.

Osumljena so v petek privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je na podlagi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami zanju odredil pripor.

 

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin