Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 7. 2017,
7.00

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Vivano

Foto; Thinkstock, Vivano

Natisni članek

advertorial Maksim Osipov zdravilec

Ponedeljek, 10. 7. 2017, 7.00

2 meseca

Maksim Osipov – zlati terapevt, ki nas pospremi na pot samozdravljenja

Vsebino omogoča Vivano

Foto; Thinkstock, Vivano

Maksim Osipov ruski zdravilec | Foto Vivano

Foto: Vivano

Ko se začnete spopadati z boleznijo, slabim počutjem ali malodušjem, se je v vašem telesu mogoče nabralo preveč stresa. Ta povzroča prekinitve pretoka energije po telesu, kar prinaša različne posledice.

Maksim Osipov ruski zdravilec | Foto: Vivano Foto: Vivano Ruski zdravilec Maksim Osipov je magister ljudske medicine, ki je leta 2002 prejel svetovno licenco za zdravilstvo. Na podlagi testiranj je bil uvrščen med deset najboljših zdravilcev na svetu. K njemu že več kot 20 let prihajajo ljudje z različnimi boleznimi, tudi takšni, ki jim uradna medicina ne more več pomagati.

Najboljše rezultate dosega pri bolečinah v hrbtenici, križu, išiasu, sklepnih in revmatskih obolenjih, paraplegičnih težavah, imunskih težavah, glavobolih, dihalnih boleznih, bronhitisu, astmi, psihičnih težavah, depresiji, stresu, možganski kapi, sladkorni bolezni …

Maksim Osipov, ki opravlja terapije v Ljubljani, je specializiran za zdravljenje z energijo, zato je njegov delovni naziv energoterapevt. Njegovo delo je na videz sila preprosto – v nas prižge iskro, ki sproži val sprememb, pri nekaterih celo cunami pozitivnih sprememb in nas tako pospremi na samostojno pot samozdravljenja. Vse temelji na zakonih kvantne fizike. Ima to sposobnost, da lahko aktivira človekovo naravno danost samozdravljenja. Z njim smo se pogovarjali o tem, kako poskrbeti zase, da energoterapevta mogoče sploh ne bi potrebovali, kaj uspava pretok energije v našem telesu in kaj izpolnjuje njega, ki se vsakodnevno predaja številnim pacientom, ki z veseljem hodijo na njegove terapije. Kot zanimivost: ima diplomo "zlate roke" s področja zdravilstva, vendar večinoma niti ne dela z rokami. Prepustite se njegovemu razmišljanju in se za začetek začnite prhati s hladno vodo.

Med terapijami uporablja tudi kiropraktične prijeme, za katere se odloči, če ima pacient težave z gibalnim aparatom. | Foto: Vivano Med terapijami uporablja tudi kiropraktične prijeme, za katere se odloči, če ima pacient težave z gibalnim aparatom. Foto: Vivano

Ali ste sposobni takoj videti, v čem tiči glavna težava neke osebe, ki pride k vam po pomoč?

Ne. Pogledam medicinske izvide in se z osebo pogovorim. Takrat že lahko predpostavljam, za kaj gre. Na podlagi njegove zgodbe vizualiziram sliko njegovih težav. Potem se odločim za določeno metodo, ki odgovarja prav tej osebi. Ko ji pomagam izboljšati razpoloženje, potem sama sproži postopek zdravljenja.

Pri vas pacient dobi celostno obravnavo. Kakšna je razlika med bioenergetikom in energoterapevtom, kot je vaš pravi naziv?

Obstaja veliko različnih vrst delovanja bioenergije oziroma biološke energije. Kvantna medicina in fizika se nanašata na energijo, ki jo proizvajajo živa bitja. Nekatera bitja imajo večjo oziroma manjšo kapaciteto. Če proizvajamo več energije, lahko vplivamo na okolico. Običajno ljudje nimajo toliko energije. Pravi bioenergetik oddaja svojo bioenergijo. Težava se pojavi, če je kdaj slabo razpoložen. Takrat oddaja nestabilno energijo. Jaz nisem bioenergetik, čeprav poznam tudi to metodo in jo lahko uporabljam, ampak sem energoterapevt. Imam sposobnost zagnati človekovo bioenergijo. Vmes lahko celo sedim zraven njega, pijem kavo in se pogovarjam z drugimi ljudmi, on pa samo stoji in sam začne svoj proces zdravljenja. Ko poženem uspavane energetske mehanizme, človek sam začne razbijati svoje blokade v pretoku energetskega sistema. Prek teh blokad uhaja energija. Ko pacient z mojim "vklopom" mehanizma stabilizira energetski pretok v svojem telesu, je proces izboljšanja stanja sprožen. Ljudje se na energijo in dotike odzivajo različno. Nekateri občutijo toploto ali hlad, drugi mravljince, telo se lahko trese, premika v različne smeri, nekateri celo bruhajo. A vsi ti odzivi so normalni, gre samo za regulacije, ki vodijo k bolj optimalnemu stanju.

Vas zanima več o možnosti zdravljenja pri Maksimu Osipovu? Več informacij je na voljo na njegovi spletni strani.

Pacient lahko z "vklopom" energetskega mehanizma stabilizira energetski pretok v svojem telesu - tako se sprožo proces izboljšanja stanja. | Foto: Thinkstock Pacient lahko z "vklopom" energetskega mehanizma stabilizira energetski pretok v svojem telesu - tako se sprožo proces izboljšanja stanja. Foto: Thinkstock

Zakaj pa se naša energija v telesu sploh uspava?

Vse energetske blokade in ovire v telesu nastanejo zaradi stresa in staranja. Tudi žica se izrabi in ni več električnega pretoka. Lahko pride tudi do kratkega stika v napeljavi, s čimer lahko ponazorimo učinke stresa v našem telesu. Lahko se žice med seboj staknejo in energija začne odtekati po drugem kanalu. Tudi tako lahko prikažemo delovanje energetskih mehanizmov v telesu. Ko nekje zmanjka energije, se pojavi bolezen. Z energetskimi terapijami to lahko stabiliziramo.

Vaša vloga pri tem je torej, da uredite energetske pretoke v telesu?

To pacient naredi sam, jaz mu pri tem samo pomagam. Ljudje pogosto razumejo napačno, da sem čudodelec. Jaz samo sprožim energetski pretok. Sem kot iskra, da se zdravljenje lahko začne. Imam namreč naravno sposobnost, da osebo aktiviram in nekaj časa njeno telo vzdržujem v določeni vibraciji. Nikoli ne zdravim z dotikom. Razen ko s kiropraktičnimi prijemi pomagam nekomu, ki ima težave z gibalnim aparatom. Imam namreč tudi diplomo s tega področja, tako da lahko izboljšam tudi človekov gibalni sistem. Nisem ortoped, saj nisem tega študiral. V Rusiji, kjer sem študiral na fakulteti za naravno zdravilstvo, sem vpisal tudi smer za zdravljenje težav z gibanjem.

Maksim Osipov ruski zdravilec | Foto: Vivano Foto: Vivano Koliko časa je priporočljivo, da je pacient pod vplivom teh vibracij?

Z otrokom opravim približno pet terapij, z odraslim od sedem do devet. Pri otroku ena terapija traja od pet do deset minut, pri odraslem pa do ene ure.

Moje sposobnosti za aktivacijo energije se z leti razvijajo in krepijo. Zdaj to počnem vsakodnevno že skoraj trideset let in s terapijami hitreje pridem do učinka – naj bo to pomlajevalni učinek, sposobnost samozdravljenja, ponovno vzpostavljanje različnih funkcionalnosti telesa, odpravljanje bolečin, stimulacija središč za govor in motoriko v možganih, boljše celjenje ran in poškodb…

Še posebej sem uspešen pri obravnavanju starejših pacientov. Z izboljšanjem pretoka krvi se njihovo fizično stanje in razpoloženje hitro začne izboljševati.

Kako pa se vi počutite po koncu celodnevnega dela?

Odlično – izpolnjeno, ampak utrujeno.

Kako napolnite svoje baterije?

Končno sem dojel, s čim se lahko popolnoma regeneriram. Poleg prhanja in kopanja s hladno vodo, s čimer odpravim stres, se navdušujem nad vožnjo s skirojem. To imam pa za polnjenje baterij, čeprav sem gotovo videti malce hecno.

Izpolnjujejo nas namreč male radosti, ki si jih privoščimo čez dan ali pa se nam zgodijo. Lahko gre samo za majhen košček dneva, ki nam zapolni življenje tisti dan. Vsak mora vsakodnevno najti neko drobno veselje, ki ga razvedri, še posebej po napornem dnevu.

Ali je med vašimi pacienti veliko takšnih, ki tega nimajo?

Tega ne vem. Vem samo, da od mene odidejo radostni, dobro razpoloženi. Včasih je pri določenih osebah dovolj samo pozitiven preobrat v razmišljanju in dojemanju sveta.

Menda vidite, da nekomu ne morete pomagati. Zakaj pride do tega?

Ne morem vsakomur pomagati, niti ne poskušam na silo delati s človekom. Če ni pripravljen, mu to povem. To se sicer zgodi redko.

Velikokrat pri svojih pacientih svetujete spremembo življenjskega sloga. Kaj največkrat svetujete?

Uporabo hladne vode. Nehajte uporabljati vročo vodo. S tem si najbolj škodujete. Razen v savni. Kje v naravi pa ste videli vročo vodo?

V vročih izvirih, toplicah…

Seveda, kaj pa, če vas postavim v Sibirijo? Tam je ni, le poleti je v rekah voda malo toplejša kot pozimi.

Vroča voda nas uničuje. Sicer nam nudi nekaj ugodja, vendar ne spodbuja krvnega obtoka do te mere, kolikor je nujno za nas. Hladna voda nas poživlja, zdravi energetske pretoke in uničuje majhne tumorje. Ljudje, ki so se navadili na hladno vodo, zelo malokrat zbolijo za gripami in prehladi. Če pa že zbolijo, bolezen hitro premagajo. Hladna voda prežene stres in vrača dobro voljo.

Ste začeli dan s hladno vodo? Hladna voda nas poživlja in zdravi energetske pretoke. | Foto: Thinkstock Ste začeli dan s hladno vodo? Hladna voda nas poživlja in zdravi energetske pretoke. Foto: Thinkstock

Kaj lahko poleg hladne vode še lahko naredimo, da v energetskem pretoku v našem telesu ne prihaja do blokad?

Najti je treba mir. Prvi korak za to je učenje počasne hoje. Med počasno hojo moramo gledati pred svoje noge in ne v ljudi okrog nas. Navajeni smo hoditi hitro. Lahko pa hodimo takole – čisto počasi (začne ležerno, sproščeno skoraj malomarno hoditi po prostoru). Telo se sprosti, napetosti izginejo.

Zakaj ni dobro gledati ljudem v oči?

Tako razbremenimo možgane pred odvečnimi informacijami. Tudi med pogovorom se v prostor sprošča ogromno različnih informacij, ki tavajo po zraku okrog nas, kar ni nujno dobro.

V Rusiji se tradicionalna in sodobna medicina dopolnjujeta in prepletata, za Ruse je tudi znano, da se radi zdravijo pri zdravilcih. Zakaj jim tako zaupajo?

Človek naj ima pravico do izbire. Potrebujemo pa vse vrste medicine, kiropraktiko, homeopatijo, masažo, kar nam vse koristi… Hvaležen sem za kirurge, stomatologe in za antibiotike. V ljudski medicini delajo tudi ljudje, ki so sposobni videti različna stanja v telesu. Nekateri namreč vidijo, kdaj operacija ni nujna oziroma kdaj je neizogibna. Včasih tudi ni treba, da se zastrupljamo s kemičnimi zdravili, če lahko jemljemo domače pripravke. Prav je, da imamo izbiro. Če si brez energije, greš lahko v laboratorij na krvne preiskave in mogoče dobiš zdravila. Lahko pa si vzameš malce več časa in greš k energoterapevtu, ki ti vzpostavi energetsko ravnovesje in se počutiš veliko bolje kot prej.

Prihaja pa do trenutkov, ki jih niti sam ne razumem. Včasih človeka pozdravijo postopki, ki še niso znanstveno dokazani. Poznam primere, ko je nekdo spregovoril, nekomu se je vrnil sluh. To so sicer redki primeri, a sem jih doživel. Videl sem tudi, kako je otrok čez noč umsko napredoval. Vse to se dogaja, čeprav so takšni primeri na meji verjetnosti.

Prvi korak za začetek uspešnega samozdravljenja je, da v sebi najdemo mir - za začetek se začnimo učiti počasne hoje. | Foto: Thinkstock Prvi korak za začetek uspešnega samozdravljenja je, da v sebi najdemo mir - za začetek se začnimo učiti počasne hoje. Foto: Thinkstock

Kako naj pa ljudje izberejo pravega zdravilca. Veliko jih je.

Tega pa ne vem. Obstaja veliko načinov – prek medijev ljudje veliko zvedo, lahko oglašujemo kolikor hočemo. A najhitrejša in najučinkovitejša reklama je "ljudska pošta" – od ust do ust. Dober ali slab glas, to ni pomembno, seže v deveto vas. Tako izberite najboljšega zdravilca.

Med stanji, pri katerih lahko pomagate, je naveden tudi Downov sindrom. Kaj lahko naredite pri takšnem stanju?

Prav veliko ne. Lahko poženem krvni obtok, sprostim napetosti, lahko vzpostavim boljše delovanje živčnega sistema, stabiliziram energetski pretok. Otrok se potem počuti bolje.

Kaj pa terapija za osebe, ki potrebujejo samo sprostitev, ali izvajate tudi to?

K meni pridejo prav vsi, moški in ženske. Prav danes je prišla gospa na regeneracijo.

Za terapije pa so otroci še posebej dojemljivi. Kako to?

Z otroki je zelo lahko delati, saj nimajo predsodkov. Včasih sicer jokajo in tožijo, naj ga "stric neha bockati". Pomirim ga, da je vse v redu.

Otroci menda med terapijo vidijo pisane žogice.

Tudi večji otroci kaj vidijo. To je znana sposobnost majhnih otrok. Do štirih ali petih let lahko komunicirajo z duhovnim svetom. Potem neka žleza v glavi, zadaj za očesi, kalcificira in postane kot kamenček. Takrat veliko te sposobnosti zgubimo. Ta žleza se nahaja natanko med očesi zadaj, je nekakšno tretje oko. S treningom lahko usposobimo to žlezo, da spet postane mehka in nam lahko pomaga v različnih težavah.

Človek zdravi samega sebe. Dober energoterapevt mu le pomaga, in sicer tako, da vzpostavi krog energije, ki se preteka v telesu. | Foto: Thinkstock Človek zdravi samega sebe. Dober energoterapevt mu le pomaga, in sicer tako, da vzpostavi krog energije, ki se preteka v telesu. Foto: Thinkstock

Pri vas ta žleza torej še vedno deluje?

Prav nič ne deluje. Nič posebnega ne vidim, saj vse informacije o človeku dobim prek pogovora.

Zakaj ste si izbrali Slovenijo za delo in življenje?

Najprej sem delal v Avstriji in sem Slovenijo velikokrat obiskal. Znanec me je povabil v Slovenijo, naj tukaj zaživim, in sem se sprva upiral, saj sem imel rad Avstrijo. Vendar sem jo vzljubil. Všeč so mi pokrajina in ljudje, ki me spominjajo na Ruse. Slovenija se mi zdi lepša od Srbije, kjer sem tudi nekaj časa živel, in celo od Avstrije. Najljubši so mi Ljubljana z okolico, Nova Gorica, Maribor, Bled, Portorož. Vse je čudovito. Tukaj se ne počutim nič drugače kot v Rusiji.

Med diplomami, ki jih je med svojim usposabljanji prejel Maksim Osipov, sta tudi diploma zlata medalja za najboljšega zdravilca na mednarodnem kongresu Elita in diploma zlate roke za najboljšega zdravilca v Rusiji. 
 | Foto: Vivano Med diplomami, ki jih je med svojim usposabljanji prejel Maksim Osipov, sta tudi diploma zlata medalja za najboljšega zdravilca na mednarodnem kongresu Elita in diploma zlate roke za najboljšega zdravilca v Rusiji. Foto: Vivano

Julijski termini z Maksimom Osipovim:

Ruski zdravilec Maksim Osipov Svetovno znani zdravilec, dr. Maksim Osipov gostuje v Ljubljani (Litostrojska ulica 44c):

10.07. - 23.07.2017

Rezervacije na terapije se sprejemajo na telefonski številki: 070 344 893.

 

Ne spreglejte