Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 3. 2012,
8.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 3. 2012, 8.54

7 let, 12 mesecev

Lukšič: Predlagano novelo zakona o radiodifuziji poslati na ustavno sodišče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Igor Lukšič meni, da bi bilo predlagano novelo zakona o digitalni radiodifuziji, ki jo je vlada v sredo posredovala v DZ, nujno poslati v presojo ustavnemu sodišču.

"To bodo nedvomno radijske in televizijske postaje tudi storile, saj po moji oceni nasprotuje 74. členu ustave," je dodal nekdanji šolski in visokošolski minister.

"Vzpostavljanje monopola z zakonom" "Nemogoče je, da z zakonom predpišete vsem nejavnim televizijam, da gredo samo na en multipleks, ker je to vzpostavljanje monopola z zakonom," je pojasnil nekdanji minister v Pahorjevi vladi, ki se je s tem odzval na sredino potezo vlade.

Nov zakon predvideva, da RTVS ne bo več gostila komercialnih programov Vlada je v sredo sprejela predlog novele zakona o digitalni radiodifuziji, s katerim želi doseči, da RTV Slovenija (RTVS) v svojem omrežju digitalne prizemne televizije ne bo več gostila tudi komercialnih programov. Prav to je namreč povzročilo napoved odhoda norveškega Norkringa, upravljalca drugega, komercialnega omrežja.

Turk: Moji predhodniki so stvar očitno dali v predal Minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk je ob tem dejal, da so strokovnjaki na direktoratu za informacijsko družbo spremembe zakona pripravili že dolgo časa nazaj, a da so njegovi predhodniki stvar očitno dali v predal.

"Vsebinsko gre za rešitev, ki je za Slovenijo škodljiva in ne rešuje problema" "Formalno vlada tega ni poslala v DZ, ker ni imela več večine v DZ. Vsebinsko pa gre za rešitev, ki je za Slovenijo škodljiva in ne rešuje problema," odgovarja Lukšič in dodaja, da je v tem primeru vredno pogledati zadevo tudi z očmi protikorupcijske komisije.

Rešitev problema vidi v razpisu dodatnih multipleksov Rešitev problema sicer vidi v razpisu dodatnih multipleksov v skladu s slovensko strategijo, "da se izkoristi možnosti oddajnikov in zvez pri javni RTV in tako omogoči simultano rešitev vseh odprtih problemov, ne pa samo enega od v proces vključenih podjetij".

Ne spreglejte