SiolNET. Novice Slovenija
1,58

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Luka Koper za Japonce najboljša izbira v severnem Jadranu

1,58

termometer

Luka Koper
Foto: Bojan Puhek

Delegacija japonskih podjetij se je v okviru tridnevnega obiska v Sloveniji mudila v koprskem pristanišču. Japonski trg je za Luko Koper eno najbolj zanimivih potencialnih trgov na Daljnem vzhodu, Koper pa po primerjalni študiji japonskega ministrstva najboljša izbira med severnojadranskimi pristanišči.

V okviru t. i. Dnevov dobaviteljev, ki sta ga za predstavnike slovenskih in japonskih podjetij s podružnicami v Evropi pripravila slovenska agencija Spirit in japonska zunanjetrgovinska organizacije Jetro, so predstavniki japonskih podjetij in Jetra danes obiskali Koper, so sporočili iz Luke Koper.

Japonski trg je za Luko Koper eno najzanimivejših potencialnih trgov na Daljnem vzhodu, za Japonsko pa je Koper dobra izbira pri prekomorskih transportih v Evropo. Po navedbah Luke je to pokazala tudi študija, ki jo je v začetku leta pripravila skupina strokovnjakov japonskega ministrstva za transport in ministrstva za gospodarsko. Po primerjavi štirih severnojadranskih pristanišč je študija namreč koprsko pristanišče opredelila kot najsodobnejše in ga ocenila kot prvo najboljšo izbiro.

Lani 350 tisoč ton prometa z Japonci

Lani je prek Luke Koper sicer z Japonske oz. na Japonsko potovalo okoli 350 tisoč ton blaga. V uvozni smeri so prevladovali avtomobili, v izvozni pa kontejnerji.

V prizadevanjih za večje sodelovanje in večjo prepoznavnost so predstavniki Luke v preteklih letih opravili več obiskov na Japonskem, nazadnje maja v Osaki in Tokiu. Tema današnjega obiska je bila možnost širitve poslovnega sodelovanja na področju transporta elektronskih in strojnih naprav ter opreme prek Kopra. Posebno pozornost so sogovorniki namenili tudi distribuciji vozil in agroživilskih proizvodov, so še izpostavili v Luki.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin