Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 11. 2011,
12.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 11. 2011, 12.25

8 let

Luka Juri: Ni nujno, da bom ostal politik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Luka Juri po presenečenju, ker ga ni med kandidati SD za parlament, še ni sprejel odločitve, ali in kje bo nadaljeval politično kariero. Odločitev bo sprejel danes, sporočil pa jutri.

"Nadaljevanja politične kariere ne vidim kot obveznost," je na vprašanje, kje bo nadaljeval politično pot, odgovoril poslanec Socialnih demokratov Luka Juri. Odločitev, ali bo po decembrskih volitvah še politik, mora "še malo pretehtati", je dodal. To bo storil danes, sporočil pa jutri.

Druge stranke mu ponujajo sodelovanje, je potrdil poslanec, a ni povedal, katere.

Prav tako ni nujno, da bi se v primeru prekinitve političnega delovanja vrnil v svoje nekdanje podjetje Modri val. "To je odvisno od odločitve lastnikov," je povedal.

Zakaj ga v SD ne marajo več? Juri sicer še vedno ne ve, zakaj ga ni med kandidati stranke. Na ta odgovor čaka tudi javnost. Do zdaj je glavni tajnik SD Uroš Jauševec povedal le, da gre za suvereno odločitev stranke.

Danes so dodali, da so vsi postopki oblikovanja liste kandidatov za prihodnje volitve potekali v skladu s pravili, ki jih je sprejelo predsedstvo. "Vsekakor si v SD želimo, da bi Luka Juri ostal član stranke," je zapisal predstavnik stranke za stike z javnostmi Andrej Hudoklin.

Razlog bi lahko bilo razhajanje med Jurijevimi in strankinimi stališči do nekaterih tem, kot sta šesti blok Termoelektrarne Šoštanj in plinski terminali v Kopru.

Preblizu Popoviču? Po neuradnih informacijah je bilo med člani SD veliko nezadovoljstva zaradi Jurijevega sodelovanja s koprskim županom Borisom Popovičem. "Vodstvo stranke mi o tem nikoli ni govorilo kot o težavi," pravi Juri, "so pa to problematizirali nekateri poslanci."

Zagotovil pa je, da ne bo sodeloval z SDS, s katero bo na parlamentarnih volitvah sodelovala Popovičeva stranka Avion.

Tudi poslanca Križmana je presenetilo V volilni enoti Koper, kjer je bil pred tremi leti izvoljen Luka Juri, bosta letos volivce o glasu za SD prepričevala poslanec Marjan Križman in nekdanja državna sekretarka na šolskem ministrstvu Alenka Kovšca, ki je zdaj direktorica Centra za šolske in obšolske dejavnosti.

Marjan Križman ne ve, zakaj Juri tokrat ne bo njegov sokandidat. "To je zame presenečenje. Luka je bil moj politični sopotnik in pričakoval sem, da bova sodelovala tudi tokrat," je dejal.

Ne spreglejte