SiolNET. Novice Slovenija
6,05

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Ljudmila Novak: Nekdo mi želi naprtiti izdajstvo

6,05

termometer

Ljudmila Novak
Foto: Bor Slana

Poslanka NSi Ljudmila Novak je na svojem profilu na Facebooku zavrnila namigovanja, da je prav ona prispevala nepričakovani opozicijski glas podpore Marjanu Šarcu za izvolitev na mandatarsko funkcijo. "Očitno me nekdo želi narediti za grešnega kozla in mi naprtiti izdajstvo," je zapisala.

Spomnila je, da je že v svoji razpravi med petkovo sejo v DZ napovedala, da bo glasovala proti mandatarstvu Šarca. Da je to tudi storila, pa lahko po njenih besedah potrdi tudi poslanka, ki je videla njeno glasovnico. Z imenom poslanke ne izpostavlja.

Marjan Šarec Novice Marjan Šarec je novi predsednik vlade. Dobil je en glas več od pričakovanih. #video #foto

"Menim namreč, da ima Marjan Šarec za to zahtevno funkcijo premalo izkušenj, z levico pa bo vladati zelo naporno. Slutila sem, da bo nekdo to glasovanje zlorabil za podtikanja," je še zapisala Novakova.

En glas je moral prispevati nekdo iz SDS, NSi ali SNS

Šarec je namreč v petek na tajnem glasovanju dobil podporo 55 poslancev. Napovedali so mu jo v šestih strankah, ki so sklenile partnerski sporazum o sodelovanju pri vodenju države v tem mandatu, torej v LMŠ, SD, SMC, SAB in Levici, ki imajo skupaj z Milanom Brglezom, ki sicer ni več član stranke, je pa še vedno poslanec SMC, 52 poslanskih glasov. Dva glasova sta glede na napovedi najverjetneje prispevala poslanca narodnih skupnosti. En glas, 55., pa je moral priti iz ene od strank SDS, NSi in SNS.

Ime Novakove se je najpogosteje omenjalo v ugibanjih o tem, kdo bi lahko dal ta 55. glas, saj je v zadnjih tednih napovedala, da ne bo podprla mandatarstva prvaka SDS Janeza Janše, če bi glasovali o njem. Je pa tudi Novakova sredi julija podprla sklep izvršilnega odbora NSi, da konča koalicijska pogajanja s Šarcem.

Marjan Šarec Novice Zgodil se je kot "napaka v sistemu", danes je mandatar #portret

Šarec je v izjavah za medije po izvolitvi dejal, da ne ve, kdo mu je dal 55. glas, se mu pa zahvaljuje. Priznal je, da ga je pred glasovanjem nekoliko skrbelo, močno podporo pa je ocenil "kot dober obet za nadaljevanje procesa oblikovanja vlade".

Janez Janša Novice Janša Šarčevo izvolitev označil za nov slovenski politični fiasko

Komentarji

31

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • b44326 / 19.08.2018. ob 10:38 +17 - 4

  Vsak poslanec lahko glasuje, kot njemu paše. To obkladanje z izdajalci in podobnimi kozlarijami je razlog, da je desnica tako neuspešna. Za mandatarstvo potrebuješ 46 glasov, zmaga stranke pač ni dovolj. Kljub temu, da pripadam desnemu polu (po razmišljanju), novi vladi želim čim več uspeha, ne pa, da jim bom zdaj metal polena pod noge, ker pač niso "moji". Ravno tako so moji, saj mi bodo vladali.

  +17 - 4
 • lipovec / 19.08.2018. ob 11:36 +8 - 3

  Nisem klerikalec! Ljudmila! Niti slučajno nisi izdajalec! Suni Tonina že enkrat nekam! Samo škodo dela tvoji stranki! Pa lep pozdrav!

  +8 - 3
 • Anaa / 19.08.2018. ob 11:17 +8 - 3

  Gospa Ljudmila, kdo vam podtika, da ste izdajalka in vas želi s tem oblatiti? Poslanec/poslanka ima pravico voliti po svoji volji in izbiri. Ali pa ste morda v NSi čreda ovac, ki ji ukazuje Tonin po direktivah kaplarja? Lepo prosi, menda imate lastno pamet ali samo blejete?

  +8 - 3
delitve: 46
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin