SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ljubljansko društvo za zaščito živali bo zbiralo odpadni papir

1

termometer

V Društvu za zaščito živali Ljubljana bodo v duhu svetovnega dneva živali že desetič zapored organizirali zbiralno akcijo papirja.

Slogan jubilejne akcije je Pomagajmo naravi in osrečimo živali, finančna sredstva od zbranega odpadnega papirja pa bodo v društvu namenili projektu Vem, zakaj ne grem v cirkus. Kot so v sporočilu za javnost zapisali v društvu, bodo s projektom javnost informirali o življenju cirkuških živali, s poudarkom na osveščanju otrok in mladostnikov.

Opozarjajo na problematiko "grozljivega ozadja cirkusov"

V društvu tako opozarjajo na problematiko "grozljivega ozadja cirkusov". Kot navajajo, "so gostovanja cirkusov z živalmi v Sloveniji še vedno prisotna, kar pomeni, da so njihove predstave še vedno dovolj dobro obiskane".

"Potreba po informiranju in osveščanju torej ne samo ostaja, temveč je vedno bolj prisotna, saj si vsi želimo živeti v sočutni družbi, ki kaže spoštovanje do narave in živega sveta v njej", opozarjajo v društvu.

Papir v poseben zabojnik med 8. in 18. uro pred Centrom Vič Ljubljana

Odpadni papir lahko ljudje oddajo v poseben zabojnik med 8. in 18. uro pred Centrom Vič Ljubljana. Tudi tokrat bodo društvu priskočili na pomoč ljubljanski gasilci, ki že dolga leta stojijo ob strani tako ljudem kot živalim.

Organizatorji so sicer poskrbeli tudi za spremljevalni program. Pred Centrom Vič Ljubljana bo tako postavljena stojnica z izobraževalnim gradivom, organizirano pa bo tudi zbirno mesto za donirano hrano za prostoživeče muce in opremo za živali v zavetiščih.

Kot so še zapisali v društvu, so v preteklih petih letih uspeli zbrati skupaj kar 117.120 kilogramov odpadnega papirja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin