SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kresalova se ne bo opravičila Kanglerju

3

termometer

Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal se ne namerava opravičiti mariborskemu županu Francu Kanglerju. Kot je dejala, nima namena polemizirati z obdolženci kaznivih dejanj.

Kangler je javno opravičilo od nje zahteval zaradi izrečenih besed v oddaji Pogledi Slovenije po njegovem policijskem pridržanju pred tremi tedni. "Nimam namena polemizirati z obdolženci kaznivih dejanj, še posebej pa ne o tem, kakšna bo njihova obrambna taktika," je bila v zvezi s Kanglerjevim pozivom kratka Kresalova. Kangler jo je obtožil, da je v ozadju policijske akcije Ministrica se je v oddaji Pogledi Slovenije 5. maja, dan po policijski preiskavi in pridržanju devetih ljudi na območju Maribora, s prav tako pridržanim županom zapletla v daljši dialog, v katerem jo je ta obtožil, da naj bi prav ona bila v ozadju policijske akcije, na njo pa naj bi pokazali bivši člani LDS iz Maribora.

Kresalova je v oddaji med drugim dejala, da so policija, tožilstvo in sodstvo, v postopku, ki traja tri leta, prišli do dokazov, ki dokazujejo, da obstaja utemeljen sum 15 kaznivih dejanj. Na Kanglerjevo vprašanje, kako je lahko seznanjena z materialnimi dokazi, je odgovorila, da so iz policije javno povedali, da gre za 15 kaznivih dejanj in da so zbrali veliko dokumentacije. "In del splošnega znanja za vsakega župana bi moralo biti, da ve, da se sodna odredba lahko izda samo, če so zato izdani dokazi in če je podan utemeljen sum", je dodala Kresalova.

Mariborski župan zavrača vse obtožbe Kangler je sicer v ponedeljek zavrnil vse obtožbe in marsikatero med njimi označil kot smešno. Ob tem je zoper sedem ljudi, večinoma iz vrha kriminalistične policije v Mariboru in iz Generalne policijske uprave, na vrhovno tožilstvo vložil kazenske ovadbe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin