Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 4. 2020,
10.33

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

70

Natisni članek

Koronavirus Slovenija okužba smrt noad

Ponedeljek, 13. 4. 2020, 10.33

4 leta

Koronavirus v Sloveniji: sedem novih okužb in dve novi smrtni žrtvi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

70

V Sloveniji je novi koronavirus v nedeljo zahteval dve novi smrtni žrtvi. Število smrtnih žrtev se je tako povzpelo na 55. Pristojni so na veliko noč izvedli 554 testiranj in potrdili sedem novih okužb. Ob tem velja poudariti, da so opravili pol manj testov kot med tednom. V Sloveniji so do zdaj sicer potrdili 1.212 okužb z novim koronavirusom.

Vlada je prek Twitterja sporočila, da so pristojni na veliko noč izvedli 554 testiranj na novi koronavirus. Potrdili so sedem novih okužb, s čimer se je uradno število okuženih v Sloveniji povzpelo na 1.212. V nedeljo sta za boleznijo covid-19 umrla še dva človeka, s čimer je skupno število smrtnih žrtev pri nas naraslo na 55.

V nedeljo je bilo zaradi bolezni covid-19 hospitaliziranih 95 ljudi, na intenzivni negi se jih je zdravilo 34. Iz bolnišnice sta bila odpuščena dva bolnika, je vlada sporočila prek Twitterja. Do zdaj so pri nas opravili 35.405 testiranj. Iz bolnišnic so do zdaj skupaj odpustili 152 bolnikov s covid-19.

Največ novih okužb v Ljubljani

Okužbo z novim koronavirusom so do konca včerajšnjega dneva potrdili v 146 občinah, po dva ali več primera pa v 103 občinah. Tokrat je število okuženih najbolj naraslo v Ljubljani, in sicer za tri. Po en nov primer so zabeležili v Domžalah, Rogaški Slatini, Ajdovščini in na Jesenicah, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Joc Pečečnik maske
Novice Na Brniku pristala druga pošiljka Pečečnikove opreme

Opazen trend upadanja novih okužb

Trend upadanja števila novih okužb je po poročanju STA opazen, saj so zadnji konec tedna ob podobnem številu opravljenih testov v soboto potrdili 17 novih okužb, v nedeljo pa le sedem. Prvi konec tedna v aprilu je bilo 20 oziroma 24 novih okužb na dan. Manj kot deset novih potrjenih okužb na dan smo v Sloveniji sicer zabeležili nazadnje v začetku marca.

Trend upadanja števila novih okužb je opazen, saj so zadnji konec tedna ob podobnem številu opravljenih testov v soboto potrdili 17 novih okužb, v nedeljo pa le sedem. | Foto: Reuters Trend upadanja števila novih okužb je opazen, saj so zadnji konec tedna ob podobnem številu opravljenih testov v soboto potrdili 17 novih okužb, v nedeljo pa le sedem. Foto: Reuters

Na kliniki za infekcijske bolezni Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je danes hospitaliziranih 40 bolnikov s covidom-19, od tega 29 na odraslih oddelkih in 11 v intenzivni enoti, so sporočili na Twitterju. V celjski bolnišnici je bilo danes zjutraj hospitaliziranih 16 bolnikov s covidom-19, od tega šest v enoti intenzivne terapije. V nedeljo so enega bolnika odpustili v domačo oskrbo, so sporočili prek Twitterja

V nedeljo je celjsko bolnišnico obiskal predsednik vlade Janez Janša. Kot je premier danes sporočil prek Twitterja, "v bolnišnici dokazujejo, da lahko z dobro organizacijo, predanim ter strokovnim delom obvladajo izjemne izzive epidemije novega koronavirusa in hkrati skrbijo za zahtevnejšo zdravstveno oskrbo celotne regije".

Novice Novo žarišče: trupla ležijo na cestah, mrtvašnice pokajo po šivih #video

Dodatni testi v soboški enoti doma starejših Rakičan negativni

Po sobotni prvi potrjeni okužbi z novim koronavirusu v soboški enoti doma starejših Rakičan so pristojni opravili testiranje stanovalcev vseh treh nadstropij, pri tem so bili vsi testi negativni, so danes sporočili iz zavoda.

Prvo okužbo so potrdili v soboto v bolnišnici pri stanovalki, ki so jo tja prepeljali zaradi drugih zdravstvenih težav. Zato so še isti dan opravili teste pri vseh zaposlenih in stanovalcih v 3. nadstropju, kjer je bivala okužena, vsi so bili negativni.

V nedeljo so naknadno opravili še testiranje stanovalcev v 1. in 2. nadstropju, ki so bili prav tako negativni, so zapisali v današnjem sporočilu za javnost.

Karanteno v postojnskem hotelu Epic zapustila še ena stanovalka

Karanteno v postojnskem hotelu Epic je danes zapustila še zadnja stanovalka iz prve skupine, ki je tja prišla pred dobrima dvema tednoma po vrnitvi z letalom iz Španije. Skupaj je v karanteni v Postojni zdaj 16 ljudi. En človek ostaja tudi v izolaciji v velenjskem hotelu Paka.

Kot so v objavi na družbenem omrežju Facebook zapisali v regijskem štabu Civilne zaščite za Notranjsko, je iz prve skupine karanteno v hotelu Epic v Postojni prestalo 43 Slovencev. 41 je zdravih, dva okužena z novim koronavirusom pa po njihovih besedah ostajata pod nadzorom epidemiologov.

Večina tistih, ki so bili na testu negativni, se je že nekaj dni po prihodu v Postojno odločila, da bo izolacijo nadaljevala na stalnem ali začasnem bivališču. Preostalim v karanteni se je sicer pridružilo nekaj novih stanovalcev, zadnji trije so tja za 14 dni prišli v noči na soboto, tako da je danes tam še 16 ljudi.

V hotelu Paka v Velenju je medtem še vedno v izolaciji ena oseba, so za STA potrdili v štabu Civilne zaščite za zahodno Štajersko. Gre za okuženega človeka iz samskega doma, ki za izolacijo ni imel druge možnosti in bo v hotelu ostal do 18. aprila, so pojasnili. Od nedelje je sicer v veljavi vladni odlok, po katerem morajo ljudje, ki pridejo v Slovenijo, v izolacijo na naslovu bivanja ali nastanitve le še za sedem dni, in ne več za dva tedna, poroča STA.

Ne spreglejte