Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 5. 2011,
7.20

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
zdravstvena reforma

Natisni članek

Torek, 24. 5. 2011, 7.20

8 let, 3 mesece

"Kdo si bo s 500 evri lahko privoščil zdravilišče?"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Medtem ko so vse oči uprte v pokojninsko reformo, minister za zdravje Dorjan Marušič opozarja, da je reforma zdravstva prav tako, če ne celo bolj pomembna.

drava (23. 5. 2011 16:20:30) Pozdravljam idejo in upam, da jim uspe. Jasno je, da bomo razliko nekje plačali, samo da nas ne bodo imeli več za norca in sproti spreminjali pogoje, kaj krije osnovno, kaj dodatno zdravstveno zavarovanje. Dodatno (nadstandardno) zavarovanje naj tržijo komercialne zavarovalnice in to tistim, ki so pripravljeni plačati.

Homer (23. 5. 2011 17:20:10) Ta zakon je za podpreti! Podpreti pa ga je treba zato, ker si sedaj moral to neobvezno/obvezno dodatno zavarovanje plačevati zavarovalnicam, ki so si svoj delež sveda odtrgale. To zavarovanje pa smo praktično plačevali vsi, ker si le tako imel zagotovljeno "polno" storitev brez doplačil. Vsak ki ima malo pameti, lahko hitro ugotvi, da posrednika s svojo "šticungo" res ne rabimo.

Delko (23. 5. 2011 17:43:11) Homer se strinjam podpreti ukinitev prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja ... vedi pa eno zakon je v svežnju in tu je nekej narobe.... mali človek bo zopet nastradal .... ker roko na srce kdo si bo z 500euri lahko privoščil zdravilišče in druge stvari ki jih bodo ukinili.... še bolj bo prišla do izraza korupcija in veze ...žlahta itn ... PROBLEM JE IN PROBLEMI BODO ..

Naša Avtomoto ekipa je preizkusila novo ljubljansko pridobitev, samopostrežni sistem izposojanja koles BicikeLJ. Sistem ni brez napak, a je vseeno velika pridobitev za Ljubljano.

Letanca (23. 5. 2011 11:38:23) roko na srce.. ideja dobra, izvedba nikakva... preko interneta?.. pa kaj ste potegjeni... da bom iskal po LJ internet kafe ali pa da bom kupoval neko urbano.. le zakaj?.. dvomim, da bo sploh kak turist sprejel ta način.. žal.. še vedno balkanci... raje se izmišljajo izgovori npr. bodo ukradli in uničili, kot da bi naredili nekaj za turizem :(

tomas (23. 5. 2011 11:53:33) Letanca: balkanci so taki nergači, kot si ti. Kako pa misliš izvesti izposojo, da bo neka kontrola nad izposojevalci in morebitnimi poškodbami/krajami koles? Sistem je postavljen na novo in vsaj en korak naprej, ni pa idealnen in verjamem, da ga bodo izboljšali po prvih odzivih uporabnikov. Registriraš se lahko po moje tudi v turističnem centru (za turiste) na Tromostovju, tam je net na voljo.

Puppet (23. 5. 2011 12:01:30) ljudje, pejte najprej v tujino preverit kako laufa tak sistem, pa se potem pritožujte. niti v barceloni, niti v sevilji in drugod, teh koles tujci ne morejo uporabljati! domačini imajo neke posebne kartice (a la urbana) s katerimi kolesa uporabljajo. v kolikor se ugotovi, da je nekdo kartico posodil kar tako nekomu, sledi kazen. kolesa so v teh mestih namenjena domačinom in ne tujcem. no, saj če bi bilo pa pri nas za tujce tako izi, bi se pa vsi pritoževali, da zakaj pa za domače ni. slovenčki!

Ne spreglejte