Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 10. 2012,
6.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 10. 2012, 6.38

8 let

Karol Turk prevzema vodenje policije kot vršilec dolžnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dosedanji namestnik generalnega direktorja policije Karol Turk prevzema začasno vodenje tega organa. Nasledil bo Janka Gorška, ki je avgusta sporočil, da odstopa.

Turk bo na čelu policije do imenovanja novega generalnega direktorja, vendar največ šest mesecev.

Goršek je odstopil zaradi razhajanja z Gorenakom Goršek se je za odstop, kot je sam pojasnil, odločil zaradi različnih pogledov, ki jih imata z ministrom za notranje zadeve Vinkom Gorenakom na prihodnje vodenje policije. Tako Goršek kot Gorenak pa vzrokov konkretneje nista utemeljevala.

Ali nekdanji prvi mož policije odhaja v Sarajevo? Po Gorškovi napovedi odstopa so se pojavila ugibanja, da Goršek odhaja na mesto policijskega atašeja v Sarajevo, česar pa Goršek ni potrdil. Je pa vlada prav na četrtkovi seji odobrila napotitev policijskega atašeja v Bosno in Hercegovino. Ob primopredaji poslov med Gorškom in Turkom, ki je potekala že v petek, tako Goršek ni izključil možnosti, da bo poklicno pot nadaljeval v tujini.

Svojemu nasledniku je Goršek zaželel veliko sreče, Turk pa je poudaril, da je pred njimi precej izzivov in da imajo zastavljeno strategijo dela, ki ji bodo sledili.

Šest kandidatov, Gorenak je predlagal Stanislava Venigerja Kmalu po Gorškovi napovedi odstopa je ministrstvo za notranje zadeve objavilo javni poziv za vložitev kandidatur za novega generalnega direktorja policije. Na javni poziv se je prijavilo šest kandidatov, med njimi tudi Karol Turk. Vendar pa je notranji minister Vinko Gorenak posebni komisiji za podajo mnenja o ustreznosti kandidata prejšnji teden predlagal Stanislava Venigerja.

Ta komisija mora sedaj z Venigerjem opraviti razgovor, v roku 30 dni od prejema zaprosila pa tudi podati mnenje. Mnenje mora minister priložiti predlogu vladi za imenovanje generalnega direktorja.

Ne spreglejte