Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Sreda,
3. 4. 2019,
16.13

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

GRS Kamnik dobrodelni koncert

Sreda, 3. 4. 2019, 16.13

5 let

Kamniški gorski reševalci organizirajo dobrodelni koncert

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Kamniški gorski reševalci so kot ptički brez gnezda. Že več kot 50 let se selijo z ene lokacije na drugo. Trenutno imajo začasne prostore v štirih zabojnikih. Za ureditev stalnih prostorov potrebujejo denar, ki ga bodo 11. aprila zbirali tudi na dobrodelnem koncertu.

Reševalci GRS Kamnik so na svoji spletni strani objavili vabilo za dobrodelni koncert. V njem so zapisali, da so skupina entuziastov, ki so jo leta 1922 poimenovali Gorska reševalna služba (GRS).

"Nismo služba, smo prostovoljci, ki se večkrat v gore podamo v najslabših razmerah - ponoči, v najhujših nalivih, mrazu ... In vse z namenom, da pomagamo planincem, ki potrebujejo pomoč, ker so poškodovani, prestrašeni ali pa njihovo življenje visi na nitki. Žal smo v letu 2018 ostali brez prostorov, za kar bi morala poskrbeti država. Pozabili pa so, da smo mi otroci narave in da so naši učitelji bili grom, črna noč, snežni metež, polarni mraz ... in da se ne predamo, dokler življenje ni v varni zdravniški oskrbi," so zapisali.

S pomočjo dobrih ljudi, ki so jim priskočili na pomoč, 11. aprila ob 20. uri v telovadnici Osnovne šole Toma Brejca organizirajo dobrodelni koncert. Izkupiček od prodaje vstopnic bo šel izključno za reševanje prostorske stiske Društva GRS Kamnik. Med nastopajočimi bodo tudi Andrej Šifrer in ansambel Kvartopirci.

Kamniškim gorskim reševalcem lahko pomagate tudi z donacijo. Zbrana sredstva bodo uporabljena izključno za gradnjo novih prostorov Društva GRS Kamnik.

Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo GRS5 na številko 1919 in prispevali boste 5 evrov za gradnjo novih prostorov GRS Kamnik.

Donacijo pa lahko nakažete tudi na za to poseben poslovni račun odprt izključno za gradnjo novih prostorov: SI56 0231 1026 1122 215, odprt pri NLB d.d.

Gorski reševalci se vsem udeležencem koncerta zahvaljujejo za nesebično pomoč. Vstopnice po ceni 15 evrov so na voljo v TIC Kamnik, Kulturnem domu Kamnik in na Sv. Primožu.

Ne spreglejte