SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako je dobitek v Eurojackpotu rešil grosupeljski zdravstveni dom

4

termometer

V Grosupljem bodo v ponedeljek slovesno odprli nov prizidek k zdravstvenemu domu, za katerega so temeljni kamen položili marca.

Za naložbo so namenili tudi nekaj več kot tri milijone evrov, kolikor je znašal davek od dobitka pri igri Eurojackpot. Občina Grosuplje je davek prejela kot občina stalnega prebivališča srečnega dobitnika.

"Pri gradnji ni bilo nobenih težav," je zatrdil župan občine Peter Verlič. Opozoril pa je, da so gradnjo prizidka načrtovali, še preden je bil izžreban zmagovalni listek v igri Eurojackpot. Vendar bi se morali, če lastnik zmagovalnega listka stalnega prebivališča ne bi imel v občini Grosuplje, najverjetneje zadolžiti. "Tako pa ni bilo treba. To je bila srečna okoliščina," je poudaril.

Kot je še pojasnil, je bila končna investicijska vrednost prizidka skupaj z opremo 4,1 milijona evrov. Razliko med končno vrednostjo in davkom od dobitka pri Eurojackpotu so pokrili iz občinskega proračuna, je dejal.

V prizidku bo osem ordinacij, nujna medicinska pomoč in nov laboratorij, pravi. "Prostorske stiske zdaj ne bo več," je zagotovil.

Glavni dobitek v mednarodni igri Eurojackpot, vreden 21.047.334,80 evra, so izžrebali na začetku lanskega decembra, lastniku zmagovalnega listka pa so ga izplačali konec januarja letos. Po odbitem davku je dobil 17.890.234,58 evra. Od dobitka so odšteli 15-odstotni davek, ki ga je občina Grosuplje prejela kot občina stalnega prebivališča dobitnika.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin