SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako bo slovensko vodstvo vzpostavilo red, če nima zaupanja

2

termometer

Ne gospodarska, ne politična, ne dolžniška kriza, za Slovenijo je kritična kriza zaupanja, zaupanja v ljudi, ki nam vladajo.

Ichak Adizes, povsem neznano ime, a vseeno gre za svetovno znanega guruja menedžmenta in vodenja, ki je v teh dneh na obisku v Sloveniji. Pravi, da še nikoli ni bil pri nas, ko bi Slovenci rekli, da so razmere čudovite. Gospodarska in politična slika Slovenije zanj nista skrb zbujajoči, bolj ga skrbi pomanjkanje zaupanja v vodstvo.

Da bi si pridobila zaupanje državljanov, še bolj pa Evropske komisije, se že pol leta trudi Alenka Bratušek. Šest mesecev po prevzemu položaja premierka ljudi prepričuje, da je njeni vladni ekipi v tem času uspelo stabilizirati oziroma normalizirati razmere v državi.

Red bi rad vzpostavil tudi minister za zdravje Tomaž Gantar, ki je uvedel notranjo preiskavo v svojem resorju in suspendiral podsekretarja Zorana Poglajna. Domnevno zaradi suma nepravilnosti pri enem od razpisov.

Mi pa smo preverjali, kako je z rušenjem črne gradnje nekdanjega prvega moža in vidnega člana SDS Vitoslava Türka.

Matic Munc, ki je bil v primeru koroške deklice obtožen sodelovanja pri odvzemu mladoletne osebe, je v pogajanjih s tožilstvom sklenil dogovor in priznal krivdo. O razlogih za priznanje je spregovoril v pogovoru za Planet Siol.net.

Predsednik republike pa medtem mirno teka po ulicah Velikega jabolka …

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin