Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 2. 2018,
15.24

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,39

5

Natisni članek

otroška srčna kirurgija UKC Ljubljana zdravstvo odpoved delovnega razmerja

Ponedeljek, 26. 2. 2018, 15.24

6 let, 1 mesec

Oddelek otroške intenzivne terapije zapušča zdravnica specialistka #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,39

5

Iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana so sporočili, da oddelek otroške intenzivne terapije aprila zapušča ena od zdravnic specialistk. Omenjena zdravnica je po njihovih besedah odpoved delovnega razmerja dala januarja. Kateri razlogi so botrovali njenemu odhodu, za zdaj še ni znano. Nastalo kadrovsko stisko na omenjenem oddelku bodo v UKC Ljubljana reševali s pomočjo zdravnikov iz Hrvaške, morda tudi iz Avstrije.

Izjava za javnost predstavnikov UKC Ljubljana o stanju na otroški intenzivni terapiji. Video: Planet TV


"V naši enoti otroške intenzivne terapije smo hudo kadrovsko stisko imeli že prej. Januarja smo imeli za nedoločen čas zaposlene tri specialiste, nedavno pa je dala odpoved ena specialistka," je v izjavi za javnost povedala strokovna direktorica UKC Ljubljana Jadranka Buturović Ponikvar.

Dodala je, da se zaradi odhoda zdravnice, ki je odpoved dala januarja in bo v UKC Ljubljana predvidoma ostala do aprila, trudijo, da bi na oddelku zagotovili nemoteno zdravstveno varstvo. "Trudimo se, da delamo razporede zagotavljanja neprekinjenega zdravstvenega varstva iz meseca v mesec. Za marec nam je še uspelo," je pojasnila Buturović-Ponikvarjeva.

Stanje je resno, kadrovsko stisko bodo reševali z zdravniki iz tujine

Generalni direktor UKC Ljubljana Aleš Šabeder je stanje na oddelku otroške intenzivne terapije zaradi odhoda zdravnice označil za resno. Da so razmere resne, je poudaril tudi strokovni direktor kirurške klinike Matjaž Veselko. Kadrovsko stisko na oddelku bodo po njegovih besedah začasno reševali z zdravniki iz tujine.

"Dogovarjamo se s kolegi iz tujine, zlasti iz Reke in Zagreba, da bi k nam prišli zagotavljat neprekinjeno zdravstveno varstvo. Pomagali nam bodo tudi specialisti pediatri iz pediatrične klinike, sicer pa imamo osem odlično pripravljenih specializantov, na katere računamo ob koncu leta," je časovnico in način reševanja kadrovske stiske komentiral Veselko.

Težavo pomanjkanja kadra bodo rešili v slabem letu dni

Predstojnik kliničnega oddelka za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo Ivan Vidmar je ob tem dodal, da je kadrovska stiska, ki smo ji priča na omenjenem oddelku UKC Ljubljana, kratkoročna težava, ki bo rešena še v tem letu. "Ta težava bo pereča slabo leto. Razmere bomo reševali sproti, specialiste vabimo iz tujine, predvsem iz Hrvaške, mogoče tudi iz Gradca iz Avstrije," je poudaril Vidmar.

Na vprašanje, zakaj prej omenjena zdravnica specialistka zapušča UKC Ljubljana, je Veselko odgovoril, da je to vprašanje zanjo, je pa poudaril, da je zaposlena svoj odhod napovedovala dlje časa. "Za nas to ni bilo presenečenje," je poudaril Veselko in dodal, da ne verjame, da bi odhodu zdravnice botrovalo slabo delovno ozračje. 

Ne spreglejte