Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 9. 2008,
20.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 16. 9. 2008, 20.22

8 let

Jelinčič: Veliko ministrstev nas potrebuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Po volitvah bo SNS vstopila v vladno koalicijo", je v Sežani ob predstavitvi kandidata SNS za poslanca v DZ Srečka Prijatelja dejal predsednik SNS Zmago Jelinčič.

Kot pravi, se o ministrskih mestih še niso pogovarjali, "čeprav je želja oz. potreb v Sloveniji veliko". "Dobili bomo najmanj osem poslancev" Jelinčič je kot potencialna omenil zunanje in notranje ministrstvo, ministrstva za obrambo, za kulturo in za okolje in prostor. "Pravzaprav čisto vsako ministrstvo potrebuje prevetritev," je zaključil. Svoji stranki napoveduje najmanj osem poslancev v državnem zboru, prepričan pa je, da bodo tokratne volitve prinesle kar nekaj presenečenj. Glede izida volitev napoveduje zelo izenačen rezultat.

"V kampanji se ni načenjalo prave problematike" O volilni kampanji je dejal, da je bila usmerjena predvsem na vprašanje Patrie, prave problematike, to je socialnega položaja slovenskih državljanov in vprašanja pokojnin, pa da se v kampanji ni načenjalo.

"V prihodnosti nam ne bo ne lepo, ne lahko" "Državljanom je treba povedati, da nam v prihodnosti ne bo ne lepo, ne lahko. Čakajo nas štiri leta intenzivnega dela, da bomo lahko popravili vse to, kar se je v Sloveniji nakopičilo od leta 1992 naprej. Sprejete je bilo mnogo take zakonodaje, ki je preferirala tajkunizacijo in dovoljevala lopovščine. Sedaj je čas, da lopove izbrskamo na plano," je še dejal Jelinčič in dodal, da spremembe potrebujeta tudi davčna in delovna zakonodaja.

"Z lopovi bomo lahko obračunali" Na očitke, da je bil od nekdaj poslanec, lopove pa je odkril šele pred kratkim, Jeliničič odgovarja, da je bil ves čas v opoziciji. "Sedaj se nam obeta večje število glasov in vstop v vlado, torej bomo tudi z lopovi lahko obračunali," je še napovedal.

"Vlada ni imela nič s Patrio" Glede zadeve Patria je povedal, da je prepričan, "da vlada ni imela nič pri tem" in da v bistvu ni šlo za korupcijo, ampak za izplačevanje provizij, kar je po njegovih navedbah v Avstriji ob plačilu davka dovoljeno.

"Odnosi z Italijo so bolj ali manj urejeni" O odnosih med Italijo in Slovenijo je povedal, da so bolj ali manj urejeni, potrebno pa bo sprožiti še vprašanje vračila umetnin, ki naj bi si jih med drugo svetovno vojno prilastila Italija, ter zapreti vprašanje vojnih zločinov, ki jih je Italija storila na območju Slovenije v času druge svetovne vojne.

"Istra nikoli ni bila hrvaška" Kar se tiče Hrvaške je potrebno urediti vprašanje meje, je povedal Jelinčič. "Istra, pa tudi Jadransko morje nista nikoli bila hrvaška, ampak sta bila po drugi svetovni vojni dodeljena Jugoslaviji," je pojasnil. Dokler Hrvaška s Slovenijo ne uredi obmejnih, pa tudi vseh drugih vprašanj, ne bi smela vstopiti v Evropsko unijo, je prepričan Jelinčič.

Prijatelj: Sežana bo generator razvoja primorske regije Izgradnja novega logističnega centra v Sežani predvideva investicijo v višini 240 milijonov evrov in 500 novih delavnih mest, kar je za regijo razvojna priložnost, je o bodečem centru povedal sežanski kandidat SNS Srečko Prijatelj. "Sežana bo s centrom postala generator razvoja bodoče primorske regije," je še dejal. V Sežani nastaja tudi 300 milijonov evrov vreden trgovski center, ki bo mestu in okolici ponudil 1000 novih delovnih mest.

Ne spreglejte