Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 3. 2008,
16.47

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 3. 2008, 16.47

8 let, 2 meseca

Jelinčič sprašuje o nabavi belgijske puške F2000

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vodja poslanske skupine SNS Zmago Jelinčič je na ministra za obrambo Karla Erjavca naslovil pisno poslansko vprašanje, kdo na obrambnem ministrstvu je odgovoren za nakup belgijske puške F2000.

Kot pravi, ta puška še ni preverjena in je v stalnih okvarah. Po Jelinčičevem mnenju postavlja nabava te puške pod vprašaj zakonitost celotnega nakupa. Jelinčič: Belgijska puška le poskusni model Jelinčič meni, da gre pri omenjeni belgijski puški za poskusni model. Zato bi morala belgijska tovarna Slovenski vojski (SV) za operativne preizkuse puške celo plačati, je prepričan. "Namesto tega pa je Slovenija plačala belgijskemu proizvajalcu izredno visoko ceno za nedodelano slabo orožje," je še dodal.

Gre za korupcijo? Nestrokovna in škodljiva odločitev o sklenitvi pogodbe o nabavi puške F2000 postavlja pod vprašaj poštenost in zakonitost delovanja odgovornih za sklenitev pogodbe, trdi Jelinčič. Zato meni, da "se lahko upravičeno vprašamo, ali se morda pri tem poslu nemara ne skrivajo koruptivna dejanje vpletenih in odgovornih za sklenitev pogodbe o nabavi".

Zakaj obrambno ministrstvo ni kupilo bolj optimalne puške?

"S tem v zvezi sprašujem ministra, kakšne bodo njegove poteze za razjasnitev celotnega primera? Kdaj je bil sklenjen dogovor o nabavi? Nazadnje me zanima tudi poimensko, kdo so bili člani strokovno ocenjevalne komisije, ki so določili ta nakup," je še zapisal Jelinčič.

Poudaril je še, da je Nato za svojo uradno orožje določil tudi jurišno puško M 21 kalibra, kalibra 5, 56 mm, proizvodnje Zastava iz Kragujevca v Srbija. Dodal je, da je na ministrstvu za obrambo že pred leti opozarjal, da je ta jurišna puška zagotovo najbolj optimalna in najbolj sprejemljiva za SV, vendar pa "slovenskim 'strokovnjakom' za orožje na ministrstvu za obrambo takšen predlog ni bil pogodu".

Ne spreglejte