SiolNET. Novice Slovenija
1,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Je tudi največja lovska opazovalnica črna gradnja? #video

1,35

termometer

V letovišču na črno, Eko resortu pod Veliko planino, so postavili največjo lovsko opazovalnico na svetu. Lastnik Matjaž Zorman je postavil 18 metrov visok objekt, za katerega je pridobil le soglasje zavoda za gozdove in za katerega trdi, da ni črna gradnja.

[video: 66568 / ]

Novinar: Marko Gregorc/video: Planet TV


Osemnajst metrov visoka in 150 ton težka konstrukcija, na kateri bo lahko naenkrat stalo 120 ljudi, ni črna gradnja. Tako vsaj trdi lastnik Eko resorta pod Veliko planino Matjaž Zorman. Ko bo opazovalnica uradno odprta, pričakuje, da se bo znašla v Guinnessovi knjigi rekordov.


Morda vas zanima še:

Nov Guinnessov rekord za Slovence: največja lovska opazovalnica
Slovenski glampingi: tudi kampiranje je lahko luksuzno
Pod Veliko planino iščejo pastirje z vsega sveta


"Glejte, za črno gradnjo ni še noben nič ugotovil. Konec koncev, če je tukaj kaj na črno zgrajenega, bo tisti, ki bo to ugotovil, tudi za v Guinessovo knjigo rekordov," pravi Zorman, ki opazovalnice ni postavil povsem brez papirjev. Postavitev je izvedel s soglasjem zavoda za gozdove, v dokumentu pa mu niso določili nobenih omejitev.

Prepričan je, da opazovalnica ne spada v nobeno kvalifikacijo zakona o gradnji objektov. "Gre za konstrukcijo, premično, torej smo jo premikali tu pred kamerami in preprosto menim, da ne gre za objekt," pojasnjuje Zorman.

Težava pa bi lahko bili točkovni temelji. Na površini so komaj vidni, a pod vsakim se skriva 10 kubičnih metrov betona.

Gradbena inšpekcija jih zaradi opazovalnice še ni obiskala. Jo pa po Zormanovih besedah pričakujejo, saj se z njimi vsakodnevno ukvarja.

Dodani vrednosti eko resorta za kamniški turizem res ni mogoče nasprotovati. A tudi zakonodaja nima nobenega pomena, če ne velja za vse.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin