SiolNET. Novice Slovenija
4,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janša: Ustavno sodišče spet politizira

4,70

termometer

Janez Janša | Predsednik vlade Janez Janša | Foto: STA
Predsednik vlade Janez Janša Foto: STA

 Predsednik vlade Janez Janša se je na odločitev ustavnega sodišča, da začasno zadrži določbo o dvigu plačnega stropa za zdravnike in zobozdravnike odzval na Twitterju. Po njegovi oceni ustavno sodišče spet politizira.

Ustavno sodišče je namreč do končne odločitve zadržalo izvrševanje člena zadnjega interventnega zakona, ki za zdravnike in zobozdravnike do 63. razreda zvišuje najvišji plačni razred, ki ga lahko dosežejo v sistemu plač v javnem sektorju.

"PKP 10 je vsaj začasno omogočil napredovanje najbolj sposobnih zdravnikov specialistov preko 57. plačnega razreda, v katerem se sedaj gnete največje število. S tem se omogoči premik navzgor tudi mladim zdravnikom, ki so prav tako podplačani. A ustavno sodišče spet politizira," je danes na Twitterju zapisal Janša.

Branimir Štrukelj Novice Štruklju uspelo zadržati dvig plač zdravnikov

Zahtevo za presojo ustavnosti dviga plačnega stropa za zdravnike in zobozdravnike so kot volivci vložili predsedniki petih sindikalnih central, in sicer predsedniki Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Lidija Jerkič, Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije Branimir Štrukelj, Konfederacije sindikatov Slovenije Pergam Jakob Počivavšek, Konfederacije novih sindikatov Slovenije - Neodvisnost Evelin Vesenjak in Konfederacije sindikatov 90 Slovenije Peter Majcen.

Preberite tudi:

Podpis sporazuma o povolilnem sodelovanju strank LMŠ, SD, Levica in SAB. Šarec, Fajon, Mesec, Brazušek. Novice Ali prepovedati SD in Levico, sodniki presojajo absolutno prednostno

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin