SiolNET. Novice Slovenija
5,72

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janša Möderndorferju: Ali slabo slišite? #video

5,72

termometer

Na seji preiskovalne komisije državnega zbora, ki zaslišuje premierja in predsednika SDS Janeza Janšo, se je že na začetku zgodil obračun. Janša je člana komisije Janija Möderndorferja vprašal, ali slabo sliši.

Na zaslišanju preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega pranja denarja v NKBM, domnevnega nezakonitega financiranja politične stranke SDS in domnevnega nezakonitega financiranja volilne kampanje SDS za predčasne volitve poslancev v Državni zbor 2018 je danes Janez Janša.

Janša pojasnil, zakaj je bila ustanovljena komisija

Član preiskovalne komisije Jani Möderndorfer je na začetku seje ostro nasprotoval Janševi uvodni powerpoint predstavitvi, saj tega v 30-letni zgodovini zaslišanj na preiskovalnih komisijah še ni bilo. Opozoril je, da imajo za kaj takšnega premalo časa, lahko pa Janša na kratko predstavi svoja stališča.

Tako je Janša uvodoma zgolj pojasnil, da je bila ta preiskovalna komisija ustanovljena zato, "ker se je tranzicijska levica ustrašila, da bo njen izjemni medijski monopol v Sloveniji vsaj malenkostno ogrožen, nobenega drugega razloga ni bilo za to."

Möderndorfer ga je nato vprašal, ali pozna gospoda Lorinca Meszarosa in kakšna je narava stikov z njim. Janša mu je zatrdil, da prvič sliši za to ime. Ker Möderndorfer z odgovorom ni bil zadovoljen, mu je postavil dodatno vprašanje, ali zanj samo še nikoli ni slišal ali pa ga ne pozna, pa je za to ime že slišal. Janša ga je vprašal, ali ima morda kakšne težave s sluhom, saj je na vprašanje jasno odgovoril.

Janez Janša Novice Sodišče odločilo v primeru Kučanove prostitutke

Möderndorfer mu je svetoval, naj se izogiba osebnih opazk in žalitev. "Spraševal vas bom toliko časa, kot mislim, da je prav, in dokler ne bom sam ocenil, ali sem prav razumel ali ne. Ne mi v usta polagati svojih indicov, ali dobro slišim. Dejstvo pa je, da bolj potiho govorite in vas morda zaradi tega dvakrat vprašam. Skušam bit prijazen in spoštljiv, zato bodite tudi vi," je opozoril Janšo.

Janša mu je odvrnil, da je na vprašanje odgovoril. "A ker je bilo na začetku seje rečeno, da imate premalo časa in veliko vprašanj, torej ne ponavljajte vprašanj," mu je svetoval Janša.

odbor dz šolstvo prepir 03122021 Novice Janša: Neverjetno talibansko obnašanje poslancev #video

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin