Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 3. 2022,
9.07

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,72

59

Natisni članek

Jani Möderndorfer SDS preiskovalna komisija DZ zaslišanje Janez Janša Janez Janša

Četrtek, 3. 3. 2022, 9.07

2 leti, 1 mesec

Janša Möderndorferju: Ali slabo slišite? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,72

59

Na seji preiskovalne komisije državnega zbora, ki zaslišuje premierja in predsednika SDS Janeza Janšo, se je že na začetku zgodil obračun. Janša je člana komisije Janija Möderndorferja vprašal, ali slabo sliši.

Na zaslišanju preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega pranja denarja v NKBM, domnevnega nezakonitega financiranja politične stranke SDS in domnevnega nezakonitega financiranja volilne kampanje SDS za predčasne volitve poslancev v Državni zbor 2018 je danes Janez Janša.

Janša pojasnil, zakaj je bila ustanovljena komisija

Član preiskovalne komisije Jani Möderndorfer je na začetku seje ostro nasprotoval Janševi uvodni powerpoint predstavitvi, saj tega v 30-letni zgodovini zaslišanj na preiskovalnih komisijah še ni bilo. Opozoril je, da imajo za kaj takšnega premalo časa, lahko pa Janša na kratko predstavi svoja stališča.

Tako je Janša uvodoma zgolj pojasnil, da je bila ta preiskovalna komisija ustanovljena zato, "ker se je tranzicijska levica ustrašila, da bo njen izjemni medijski monopol v Sloveniji vsaj malenkostno ogrožen, nobenega drugega razloga ni bilo za to."

Möderndorfer ga je nato vprašal, ali pozna gospoda Lorinca Meszarosa in kakšna je narava stikov z njim. Janša mu je zatrdil, da prvič sliši za to ime. Ker Möderndorfer z odgovorom ni bil zadovoljen, mu je postavil dodatno vprašanje, ali zanj samo še nikoli ni slišal ali pa ga ne pozna, pa je za to ime že slišal. Janša ga je vprašal, ali ima morda kakšne težave s sluhom, saj je na vprašanje jasno odgovoril.

Janez Janša
Novice Sodišče odločilo v primeru Kučanove prostitutke

Möderndorfer mu je svetoval, naj se izogiba osebnih opazk in žalitev. "Spraševal vas bom toliko časa, kot mislim, da je prav, in dokler ne bom sam ocenil, ali sem prav razumel ali ne. Ne mi v usta polagati svojih indicov, ali dobro slišim. Dejstvo pa je, da bolj potiho govorite in vas morda zaradi tega dvakrat vprašam. Skušam bit prijazen in spoštljiv, zato bodite tudi vi," je opozoril Janšo.

Janša mu je odvrnil, da je na vprašanje odgovoril. "A ker je bilo na začetku seje rečeno, da imate premalo časa in veliko vprašanj, torej ne ponavljajte vprašanj," mu je svetoval Janša.

Novice Janša: Neverjetno talibansko obnašanje poslancev #video

 

 

Ne spreglejte