Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 9. 2014,
15.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Milan Kučan Janez Janša Janez Janša

Četrtek, 4. 9. 2014, 15.38

8 let

Janez Janša je za Milana Kučana pobalin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Grobo norčevanje iz parlamenta. Tako nekdanji predsednik republike Milan Kučan označuje predlog SDS, da bi bil pravni strokovnjak stranke za proučitev pravne podlage za odvzem mandata Janezu Janši.

Nekdanji predsednik je za Planet Siol.net ocenil, da ne gre le cinizem največje opozicijske stranke, ampak za primer grobega norčevanja iz parlamenta, poslancev in slovenske parlamentarne demokracije.

Pobalinstvo, norčevanje, aroganca "Preveč naporov številnih rodov Slovencev je bilo vloženih v prizadevanja za slovensko državo, da bi jo prepustili političnemu pobalinstvu, norčevanju iz institucij države, aroganci, cinizmu in neodgovornemu ravnanju," pravi Kučan.

Rušenje države Boruta Pahorja Takšno politično ravnanje bi morali zavrniti meni nekdanji predsednik, ki k odzivu med drugimi spodbuja tudi predsednika republike Boruta Pahorja. "Dovolj je norčevanja iz države, dovolj je njenega sramotenja. Še vedno verjamem, da si državo zaslužimo in jo znamo upravljati. A le če bomo zaustavili zaničevanje in rušenje države, skupaj, državljani, državni zbor, vlada in predsednik republike."

Kako je SDS utemeljila svoj "predlog"? SDS se je včeraj cinično odzvala na poziv predsednika parlamentarne mandatno-volilne komisije Mitje Horvata (Stranka Mira Cerarja), da vse parlamentarne stranke predlagajo po enega člana strokovne komisije, ki bo proučila različna pravna mnenja o odvzemu poslanskega mandata Janezu Janši, ki zaradi zadeve Patria prestaja dvoletno zaporno kazen.

"Poslanska skupina SDS je vaše zaprosilo obravnavala in se vam za vabilo najvljudneje zahvaljuje. PS SDS predlaga, da se okrepi strokovnost in predvsem neodvisnost te nedvomno potrebne nove institucije, zato se je odločila, da v omenjeno strokovno komisijo pravnih strokovnjakov predlaga Milana Kučana," je zapisano v predlogu, ki ga je največja opozicijska stranka objavila na spletni strani SDS.

V obrazložitvi je vseh 21 poslancev SDS, tudi predsednik stranke Janša, med drugim zapisali, da je diplomirani pravnik Kučan nesporna pravna avtoriteta v Republiki Sloveniji z izjemnim vplivom v državni upravi, politiki, sodstvu, tožilstvu, policiji, Slovenski vojski, varnostno-obveščevalnih službah, medijih, univerzah, Stranki Mira Cerarja in v Zvezi društev upokojencev Slovenije.

Ne spreglejte