Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 6. 2012,
15.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 6. 2012, 15.37

8 let

Izolski občinski svet razveljavil sporni del občinskega odloka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Izolski občinski svet je v četrtek soglasno sprejel novelo odloka o prostorskih ureditvenih pogojih za podeželje.

S tem so svetniki razveljavili člen, na podlagi katerega je imela lokalna skupnost možnost podajanja soglasij za gradnjo novih samostojnih kmetij ali kmetijskih poslopij na kmetijskih površinah izven ureditvenega območja naselja. Okoljsko ministrstvo je namreč septembra lani od občine zahtevalo razveljavitev omenjenega člena zaradi neusklajenosti z zakonom o prostorskem načrtovanju, so sporočili z občine.

Na podlagi omenjenega odloka je v preteklih letih prišlo do gradbenih izjem, kakršna je bila gradnja razvpite turistične kmetije Bužekijan. Na predlog vlade, ki je odlok dala v ustavno presojo, je ustavno sodišče sicer prejšnji mesec odločilo zadržati njegovo izvajanje, saj so presodili, da bi z izdajo gradbenih dovoljenj lahko nastale težko popravljive posledice na kmetijskih zemljiščih.

Kolenc: Zadržanje odloka bo zaustavilo razvoj podeželja Izolski župan Igor Kolenc je tedaj sicer ocenil, da bo zadržanje odloka zaustavilo razvoj podeželja, prav tako pa je opozoril, da se s tem zaradi nekaj posameznikov kaznuje vse občane.

Na četrtkovi redni seji so se občinski svetniki med drugim seznanili tudi z možnostmi trženja prostih zmogljivosti odlagališča nenevarnih odpadkov v občini Izola. Glede na veljavno zakonodajo obstaja več možnosti za delovanje odlagališča v prihodnje, ki pa so odvisne predvsem od okoljevarstvenega dovoljenja.

Če Izola ne pridobi novega okoljevarstvenega dovoljenja, bo odlagališče treba zapreti, v primeru pridobitve dovoljenja pa se lahko na odlagališču odlagajo samo odpadki iz izolske občine ali pa se omogoči, da prazne zmogljivosti na odlagališču, ki so bile v letu 2004 že potrjene s strani ministrstva, zapolnijo odpadki iz drugih občin. Največji vpliv na nadaljnji potek aktivnosti na izolskem odlagališču bo imela odločitev pristojnega ministrstva, so zapisali na občini.

Svetniki so v četrtek prav tako soglasno imenovali poslovno-programskega direktorja javnega zavoda Centra za kulturo, šport in prireditve Izola, Andreja Bertoka.

Ne spreglejte