Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 6. 2011,
16.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gregor Pivec UKC Maribor

Sreda, 1. 6. 2011, 16.02

8 let

Gregor Pivec najverjetneje ostaja na čelu UKC Maribor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Univerzitetni klinični center Maribor bo najverjetneje tudi v prihodnjem mandatu vodil Gregor Pivec, ki je na čelu tega zavoda že šestnajst let.

Svet zavoda je na seji soglasno podprl njegovo kandidaturo za peti mandat, načelno podporo pa naj bi mu izrekel tudi minister za zdravje Dorjan Marušič.

Postali naj bi evropsko uveljavljen klinični center Člani sveta zavoda UKC Maribor so 56-letnemu Pivcu, ki se mu sedanji mandat izteče konec oktobra, dali soglasno podporo k imenovanju, a ga hkrati pozvali, da nekoliko dopolni svoj program. Želijo si predvsem več pozornosti do odnosov med osebjem in bolniki ter odpravo glavnih žarišč nezadovoljstva na najbolj problematičnih oddelkih.

Pivec se je v predstavitvi svoje kandidature naslanjal na program iz prejšnjih mandatov ter poudaril, da si bo v naslednjem mandatu v prvi vrsti prizadeval, da postanejo evropsko uveljavljen klinični center. Tudi sam je omenil prizadevanja za ustrezen odnos do bolnikov in boljšo komunikacijo z javnostjo, saj je bil UKC Maribor predvsem zaradi primera Nekrep v prejšnjih letih večkrat prikazan v negativni luči.

Za vodenje UKC Maribor v prihodnjih štirih letih sta se potegovala še dva kandidata, ki pa sveta zavoda nista prepričala. Silvo Lah, po neuradnih informacijah trenutno zaposlen v novomeškem Revozu, je podal le pisno kandidaturo, na predstavitev programa svetu zavoda pa ni prišel.

Med kandidati tudi Rok Dobnikar 45-letni Rok Dobnikar, trenutno zaposlen v družbi Hypo Leasing, je predstavil svojo vizijo, a je že takoj na začetku priznal, da nima izkušenj z vodenjem tako velike institucije, pa tudi izobrazbe nima medicinske.

Direktorja zdravstvenega zavoda imenuje in razrešuje svet zavoda s soglasjem ustanovitelja, torej ministrstva za zdravje in vlade. Pivec ne dvomi, da ga bo Marušič podprl, saj, kot je dejal v izjavi za medije, z ministrom dobro sodelujeta.

Svet zavoda se je na današnji seji tudi seznanil s predlogom srednjeročnega načrta investicij in investicijskega vzdrževanja v UKC Maribor za obdobje do leta 2014. Med drugim se predvideva izgradnjo onkološkega oddelka, urgentnega centra in nadgradnjo pediatrične klinike.

Ne spreglejte