Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 2. 2008,
19.14

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 6. 2. 2008, 19.14

6 let, 8 mesecev

Gorenjski tisk naj bi kljub zapletom deloval nemoteno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Med zaposlenimi v Gorenjskem tisku zaradi lastniških sprememb, zapletov pri prodaji in prepovedi trgovanja z delnicami, vlada negotovost.

Položaj je podoben kot v prav tako kranjskem Ibiju, vendar vodstvo podjetja želi, da delo kljub temu čim bolj nemoteno poteka dalje. Takšen je bil sklep današnjega sestanka med delavci in upravo. "Storili bomo vse, kar je v naši moči" Kot so po sestanku med upravo in svetom delavcev sporočili iz Gorenjskega tiska, bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da preprečijo škodljive posledice, ki bi zaradi zapletov morda lahko nastale. V zadnjih dneh so se namreč v medijih pojavljale informacije o zapletih med lastniki družb Primož Trubar Kranj in Papir servis (skupina Krater) glede lastništva oziroma odsvojitve deleža v Gorenjskem tisku.

"Trudimo se, da poslovni procesi potekajo nemoteno in da opravljamo svoje poslanstvo v skladu z novo vizijo in strategijo družbe. Zavzemamo se za visoko profesionalen odnos do naših strank, poudarjamo fleksibilnost, kakovost in osredotočenost na poslovne partnerje. Prepričani smo, da ne glede na vse lastniške zaplete zmoremo zadovoljiti vaše zahteve in pričakovanja," je sporočila uprava Gorenjskega tiska, ki ne želi, da bi dogajanje vplivalo na poslovne procese in na sodelovanje s poslovnimi partnerji.

Iz Kranja v Logatec? Dogovor z upravo naj bi ponovno izboljšal tudi motivacijo zaposlenih, ki se bojijo celo, da bi lahko novi lastniki proizvodnjo iz Kranja preselili v Logatec. Vendar se to ne bo zgodilo, zagotavlja novi predsednik uprave Gorenjskega tiska Aleksander Troha, ki je vodenje podjetja prevzel decembra lani. Sam v podjetju nima delnic, lastniška negotovost pa vzbuja dvome tudi pri malih delničarjih.

Kot je znano je odstavljeni direktor družbe Primož Trubar, ki je bila 77-odstotna lastnica Gorenjskega tiska, Edvard Jurjevec po odstavitvi minuli teden prodal okoli tri četrtine delnic Gorenjskega tiska podjetjem Papir Servis, ki je nato v soboto že objavil prevzemno namero, in Komunala iz Lendave, ki spadata v skupino Krater. Delnice Gorenjskega tiska pa so kupila tudi podjetja Flooring, Terca in First, ki imajo sedaj skupaj z družbo Papir Servis 74 odstotkov delnic.

Hišne preiskave pri vpletenih V vojni za prevzem kranjskega tiskarskega podjetja se je po sporni prodaji večinskega deleža družbe, ki je bil v lasti vodstva podjetja, združenega v družbi Primoža Trubarja, boj prenesel tudi na sodišče. To je izdalo začasno odredbo za prepoved razpolaganja, obremenjevanja in uresničevanja glasovalnih pravic iz vseh protipravno prenesenih delnic. Policija pa je že opravila hiše preiskave pri vpletenih, med katerimi naj bi bila poleg bivšega direktorja Trubarja tudi bivša predsednica uprave Gorenjskega tiska Kristina Kobal.

Ne spreglejte