Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 4. 2017,
14.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

3

Natisni članek

Geza Filo Stanislav Zore velika noč

Ponedeljek, 10. 4. 2017, 14.37

6 let, 6 mesecev

Filo: Zakaj Bog dopušča smrt? Zore: Smrt ni zadnja beseda življenja.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

3

Stanislav Zore | Foto STA

Foto: STA

Pred nami so prazniki življenja, vere, veselja in predvsem trdnega upanja, je v velikonočnem voščilu poudaril evangeličanski škof Geza Filo. Ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore je v voščilu dejal, da naj Jezusovo vstajenje v nas prebudi veselje do življenja z njim, ki je vstajenje in življenje.

Konec tedna bodo kristjani obhajali največji praznik - veliko noč, s katero se spominjajo Jezusove smrti in vstajenja od mrtvih. 

Pred prazniki je ljubljanski nadškof Stanislav Zore v velikonočnem voščilu izrazil, naj "pozdrav vstalega Jezusa doseže tudi vse tiste, ki morajo tako ali drugače nositi križ, doživljati prezir in zasramovanje, ki so prikrajšani za pravico in resnico". Mir je zaželel tudi vsem, ki trpijo zaradi bolezni, krivic in teptanja človekovega dostojanstva, tistim, ki obupujejo nad seboj in nad svojimi grehi, ter vsem, "ki povzročajo krivico in teptajo dostojanstvo".

Po njegovih besedah Kristus odvaljenega kamna ni potreboval zaradi vstajenja, ampak je potreben vsem za spoznanje, da smrt in grob nista več zadnja beseda bivanja.

Filo: Velikonočni prazniki so prazniki trdnega upanja

Jezus je na velikonočno jutro pokazal, da je Bog vedno zmagovalec v vseh bitkah trpečega človeka, je dejal Geza Filo. | Foto: STA , Jezus je na velikonočno jutro pokazal, da je Bog vedno zmagovalec v vseh bitkah trpečega človeka, je dejal Geza Filo. Foto: STA , "Naša vera se mora pokazati dejavno v našem življenju, v služenju bližnjim in vračanju upanja trpečim in preizkušanim, da bo tudi njim življenje uspelo," je pozval. Svoje voščilo vernikom je izrekel tudi evangeličanski škof Geza Filo, ki je med drugim dejal, da se na veliki petek, dan spomina na Jezusovo trpljenje, morda sprašujemo, zakaj Bog dopušča smrt, trpljenje in vsa ponižanja.

"Odgovor na to vprašanje najdemo na velikonočno jutro, ko je Jezus pokazal, da je Bog vedno zmagovalec v vseh bitkah trpečega človeka. On ima vedno zadnjo besedo, ki je zmaga življenja nad smrtjo, zmaga ljubezni nad hudobijo, resnice nad lažjo, duha nad materijo."

"To je tudi naša velikonočna vera, ki temelji na Jezusovih besedah: 'Ne bojte se, jaz sem svet premagal. Jaz sem vstajenje in življenje,'" je dejal Filo.

Vsem, posebej bolnim in ostarelim, ki so v kakršnikoli duhovni ali materialni stiski in ki morda zaradi ugašanja življenjskih moči izgubljajo voljo do življenja, je zaželel blagoslovljene velikonočne praznike in poživitev vere v upanja polno življenje.

Ne spreglejte