SiolNET. Novice Slovenija
0,86

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Evropska sredstva za skoraj 230 kilometrov kolesarskih povezav po Sloveniji

0,86

termometer

kolesarska steza Bled Bohinj
Obetajo več kolesarskih povezav po Sloveniji.

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je od prve polovice julija do prve polovice septembra odobrila evropska sredstva 29 projektom, v okviru katerih bodo zgradili okoli 228 kilometrov kolesarskih povezav po Sloveniji, so sporočili iz službe vlade.

Nove kolesarske povezave bodo prebivalcem Slovenije omogočale dnevno mobilnost do lokalnih oziroma regijskih središč ter povezanost s sosednjimi občinami.

S kolesom varno v službo in šolo

"V okviru 29 projektov spodbujamo trajnostno mobilnost predvsem za dnevne migracije, izboljšujemo prometno varnost in pripomoremo k zmanjševanju onesnaževanja okolja," so še povedali.

Odobrili so projekte gradnje kolesarskih povezav Ptuj–Hajdina–Kidričevo–Majšperk, Borovnica–Breg, Škofja Loka–Virmaše, Bovec–Čezsoča, Vuzenice z Muto, Krško–Kostanjevica na Krki, na Krasu - Projekt GEOMOB, v občini Domžale, Zagorje–Orehovica, Lenart–Sveta Ana–Trate, Lenart–Benedikt, Lenart–Cerkvenjak–Trnovska vas, Jarenina–Lenart–Zg. Senarska, v Slovenj Gradcu, Bled–Bohinj, Loka–Kandija, Rogaška Slatina–Sp. Gabernik, v občini Dobrova – Polhov Gradec, Drska–Bršljin, Nova Gorica–(Italija)–Vipolže–Dobrovo, v Spodnji Idriji, Celje–Štore-Šentjur, Dravograd– Otiški Vrh, na območju Mestne občine Velenje in občine Mislinja (Huda luknja), Dobrna–Velenje, Celje–Žalec, Šentjur–Rogatec, Šoštanj–Mozirje in v občini Vrhnika.

V finančni perspektivi 2014–2020 je bilo doslej za kolesarske povezave po Sloveniji zagotovljenih 111,1 milijona evrov evropskih sredstev, od tega v okviru dogovora za razvoj regij 92,3 milijona evrov, v okviru celotnih teritorialnih naložb pa 18,8 milijona evrov.

kolesarjenje, narava, rekreacija, gorsko kolesarstvo Sportal Doživetje neokrnjene narave in neskončnih brezpotij na gorskem kolesu

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin