Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 1. 2008,
22.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 27. 1. 2008, 22.49

6 let, 6 mesecev

Erjavec in Šrot za pogovor o prodaji Telekoma, ne za izstop iz koalicije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predsednika DeSUS Karel Erjavec in SLS Bojan Šrot sta v TV klubu na POP TV zatrdila, da ne nameravata izstopiti iz koalicije.

"Ne gre za to, da bi želeli iz koalicije ali da bi nas premier vrgel iz koalicije. Gre za to, da bi želeli izvedeti na kakšen način bo prodan Telekom," je poudaril Erjavec. "Na najino ravnanje ne gre gledati kot na nagajanje koaliciji," je poudaril Šrot. Dodal je še, da želijo sodelovati pri sprejemu najboljših odločitev in če bo vsak pomislek katere od koalicijskih strank, ki na neko stvar gleda drugače, označen kot odhod iz koalicije, potem bo po njegovem mnenju "res težko zaključiti ta mandat". "Upam, da ta koalicijski vrh bo in si bomo povedali tisto, kar ima vsak za povedati," je povedal Šrot.

"Stvari ne tečejo, kot sem si želel"

"Moram reči, da v koaliciji stvari ne tečejo tako, kot bi si želel. Predlagal sem, da bi imeli sestanek koalicije zlasti na temo zavarovalnice Triglav in prodaje Telekoma. Kot vidite se zapleta, sedaj naj bi pripravili neka gradiva," je dogajanje v koaliciji komentiral Erjavec in dodal, da gradiva ne bo pripravil, "ker imamo za to delovno skupino, ki jo je imenovala vlada, in ki mora pripraviti vse potrebno kar se tiče prodaje Telekoma".

Premier Janez Janša je v okviru obiska v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana zatrdil, da bo vrh koalicije sklical šele, ko bodo za to izpolnjeni vsi pogoji. Po mnenju Erjavca to pomeni, da bodo o prodaji Telekoma očitno glasovali na vladi. "Nesporazum je v tem, da moramo glasovati na vladi, ne da bi vedeli, kakšna bo cena in pod kakšnimi pogoji bo Telekom prodan. Ta pogovor bi želel na koaliciji. Zato pravim, da ni potrebno nobeno gradivo, jaz ne morem pripraviti gradiva o tem koliko je cena Telekoma," je dejal Erjavec.

S "soliranjem" ne iščeta svojega prostora v politiki

Šrot in Erjavec sta zatrdila, da s "soliranjem" ne iščeta svojega prostora na političnem prostoru. Erjavec je zatrdil, da ga skrbi za upokojence. "Skrbi me, kaj bo, če bomo prodali vse kvalitetno premoženje. Od kod bomo jemali denar za pokojnine čez deset let," se je vprašal prvi mož DeSUS.

SLS po besedah Šrota to stališče zagovarja, ker meni, da je dobro za Slovence in Slovenijo, da se zavedamo te svoje ugodnost. "Tudi strokovnjaki menijo, da Slovenija v tem trenutku ne potrebuje denarja. Potrebuje novo tehnologijo, nove ideje," je prepričan Šrot.

Ne spreglejte