Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 5. 2012,
18.40

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 15. 5. 2012, 18.40

8 let, 1 mesec

Erjavec in Petrović tudi o evropski perspektivi Kosova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zunanji minister Karl Erjavec je sprejel podpredsednika kosovske vlade in ministra za lokalno samoupravo Slobodana Petrovića, ki se mudi na delovnem obisku v Sloveniji.

Strinjala sta se, da so odnosi med državama zelo dobri in prijateljski, Karl Erjavec pa je tudi zagotovil, da bo Slovenija še naprej podpirala evropsko perspektivo Kosova. "Kosovo za Slovenijo pomemben gospodarski partner" Kot je poudaril Erjavec, je Kosovo za Slovenijo pomemben gospodarski partner. Sogovorniku je zagotovil, da bo Slovenija tudi v prihodnje podpirala evropsko perspektivo Kosova, saj prihodnost celotne regije Zahodnega Balkana vidi v članstvu v Evropski uniji. To bo regiji zagotavljalo nepovratno stabilnost, blagostanje in obogatilo možnosti za gospodarski napredek, so zapisali na spletni strani MZZ.

Petrović Slovenijo označil za pomembno strateško partnerico Slobodan Petrović se je zahvalil za podporo Slovenije, ki jo nudi Kosovu kot država in kot članica EU. Slovenijo je označil za pomembno strateško partnerico. Predstavil pa je tudi uspešen projekt decentralizacije na Kosovu, ki ga vodi kot minister, odgovoren za lokalno samoupravo. Proces integracije in razvoj severa Kosova je nadalje izpostavil kot velik izziv tako za kosovsko vlado kot za regijo in mednarodno skupnost. Pri tem bo po njegovi oceni pomembno vlogo odigral gospodarski razvoj tega območja.

Erjavec: Sever Kosova je zagotovo ključen dejavnik stabilnosti v državi in regiji Slovenski zunanji minister je ob koncu izpostavil, da je sever Kosova zagotovo ključen dejavnik stabilnosti v državi in regiji, pri čemer je izrednega pomena tudi konstruktivno in odgovorno nadaljevanje dialoga med Beogradom in Prištino.

Petrović je imel na programu tudi srečanje z ministrom za pravosodje in javno upravo Senkom Pličaničem, s katerim naj bi po napovedih med drugim spregovorila o strategiji razvoja lokalne samouprave v obeh državah.

Kosovska delegacija se je sestala tudi z državno sekretarko na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Moniko Kirbiš Rojs. Na srečanju so govorili o izkušnjah Slovenije pri programih čezmejnega sodelovanja, regionalnem razvoju in črpanju sredstev evropske kohezijske politike, so zapisali na spletni strani tega ministrstva.

Ne spreglejte