Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Ponedeljek,
24. 12. 2012,
15.00

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 24. 12. 2012, 15.00

8 let, 2 meseca

Episcenter: Precejšen padec podpore za Pozitivno Slovenijo

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
23 odstotkov državljanov bi po raziskavi Episcentra na volitvah svoj glas zaupalo stranki SD. Na drugem mestu je SDS s 17-odstotno podporo, za PS pa bi glasovalo 10 odstotkov vprašanih.

V Episcentrovi raziskavi, ki so jo po telefonu opravili na vzorcu 1005 oseb med 10. in 19. decembrom, je na vprašanje, ali osebno podpirajo vlado Janeza Janše, 74 odstotkov odgovorilo, da je ne podpirajo, 25 odstotkov, da jo podpirajo, 1 odstotek vprašanih pa ni vedel odgovora na zastavljeno vprašanje. 23 odstotkov anketirancev bi na volitvah svoj glas zaupalo stranki SD, 17 odstotkov SDS, 10 odstotkov PS, 7 odstotkov SLS, 6 odstotkov pa NSi. Enak odstotek kot NSi bi dobila tudi DL, DeSUS pa bi s 4 odstotki za las prestopila parlamentarni prag.

Med politiki vodi Radovan Žerjav

Po indeksu pozicije politikov je na vrhu minister za gospodarski razvoj Radovan Žerjav, ki mu sledita novoizvoljeni predsednik države Borut Pahor in predsednik DZ-ja Gregor Virant.

V indeks pozicije politikov so vključeni ministri, predsedniki države, vlade in DZ-ja ter predsedniki parlamentarnih strank. Indeks je izračunan na osnovi poznanosti politikov, ocene njihovega dela in ranga (števila anketirancev, ki so politika ocenili najvišje med vsemi politiki in podobno za vsa preostala mesta, na katera so postavili posameznega politika).

16 odstotkov nezadovoljnih z materialnim položajem

"Kako zadovoljni pa ste z materialnimi razmerami, v katerih živite vi in vaša družina?" se je glasilo naslednje vprašanje. Trije odstotki sploh niso zadovoljni, 13 odstotkov jih pravi, da ni zadovoljnih, 47 jih ni niti zadovoljnih niti nezadovoljnih, 30 odstotkov je zadovoljnih, šest odstotkov pa zelo zadovoljnih.

19 odstotkov jih je za Episcenter dejalo, da gredo stvari na splošno v Sloveniji v pravo smer, 79 pa jih meni ravno obratno, da gremo v napačno smer. Dva odstotka vprašanih odgovora ne poznata.

Velika večina bo med prazniki doma

94 odstotkov vprašanih bo praznike preživelo doma, pri prijateljih oziroma sorodnikih, en odstotek pri prijateljih oz. sorodnikih v tujini, prav tako en odstotek pa v kakšnem izmed hotelov, apartmajev v Sloveniji. Dva odstotka bosta med prazniki v kakšnem izmed hotelov ali apartmajev v tujini, dva odstotka anketirancev pa še ne ve, kako bodo preživeli božič in novo leto.

Za obdarovanje bo največ vprašanih, 41 odstotkov, porabilo do 50 evrov, četrtina anketirancev bo zapravila 51 do 100 evrov, 13 odstotkov od 101 do 200 evrov, štirje odstotki od 201 do 300 evrov, trije odstotki pa bodo potrošili več kot 300 evrov. Dva odstotka še ne vesta, koliko bosta porabila za darila, 13 odstotkov pa pravi, da za darila ne bodo zapravili niti evra.

Ne spreglejte