SiolNET. Novice Slovenija
1,07

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Enote Lekarne Ljubljana zaradi računalniških težav zaprte #video

1,07

termometer

V Lekarni Ljubljana so po zaprtju enot zaradi tehničnih težav ob 20. uri odprli dežurno enoto pri polikliniki, vendar je tam možno prevzeti zdravila le s fizičnim receptom, vse elektronsko poslovanje in kupovanje zdravil pa je onemogočeno. V Lekarni Ljubljana so poudarili, da razrešitev težav pričakujejo do srede.

Podrobnosti o tem, kakšne težave imajo z računalniškim sistemom, v zavodu ne dajejo, prav tako informacije o prejemu prijave o vdoru v sistem niso mogli potrditi na nacionalnem odzivnem centru za obravnavo incidentov s področja varnosti elektronskih omrežij in informacij SI-CERT. Radio Slovenija je sicer poročal, da naj bi šlo za vdor virusa v računalniški sistem Lekarne Ljubljana.

Če računalniškega sistema ne bodo pravočasno vzpostavili, bodo v dežurni službi Lekarne Ljubljana zagotovili izdajo zdravil na papirnat recept z današnjim datumom. Pacienti naj imajo s seboj tudi kartico zdravstvenega zavarovanja, so sporočili iz javnega zavoda. O tem bodo obvestili tudi zdravstvene delavce v ljubljanskem kliničnem centru in zdravstvenih domovih, v katerih so organizirane dežurne službe.

V nekaterih zasebnih lekarnah zabeležili povečan obisk

Na Oddelku za zdravje in socialno varstvo Mestne občine Ljubljana so pojasnili, da so s predstavniki vodstva Lekarne Ljubljana v stalnem stiku. Obsega tehničnih težav z računalniškim sistemom še ni mogoče oceniti, saj reševanje še poteka, so dodali.

Na vprašanje o oskrbi Ljubljančanov z zdravili so odgovorili, da Ljubljana ni brez odprtih lekarn, saj v mestni občini deluje tudi 14 zasebnih lekarn s koncesijo, ki jih o morebitnih težavah niso obvestili. Lekarna Ljubljana je sicer javnost obvestila o zaprtju lekarn, poleg tega pa so objavili tudi povezavo na spletno stran Lekarniške zbornice Slovenije, kjer je objavljena cela mreža lekarn.

Ob koncu seznama so navedene tudi omenjene zasebne lekarne. V nekaterih od njih so danes zabeležili povečan obisk. Na vprašanje o morebitni zahtevi po prevzemu odgovornosti pa so na Mestni občini Ljubljana še ocenili, da za tehnično težavo ni odgovoren javni zavod ali njegovo vodstvo.

Komentarji

2

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • bor955 / 06.08.2019. ob 20:35 +3 0

  Tako so zamegljeni z grabljenjem denarja da niso niti opazili da jim razpada računalniski sistem,ljubljanezarji se bodo se pobili med seboj zaradi ropanja denarja poštenim ljudem ki plačujejo to gnilo zdravstvo !

  +3 0
 • Rothschild / 06.08.2019. ob 18:01 +2 0

  :) Kakrsen Serif ZJ, taksen racunalniski sistem Lekarn, ki so pod okriljem Obcine Ljubljana. Tudi njihov sef ne zna prizgati racunalnika

  +2 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin