Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 3. 2008,
19.36

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 7. 3. 2008, 19.36

8 let, 6 mesecev

Elena Pečarič spoznana za krivo razžalitve Zveze paraplegikov Slovenije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Okrožno sodišče je Eleno Pečarič obsodilo za kaznivo dejanje razžalitve in dveh kaznivih dejanj žaljive obdolžitve na škodo Zveze paraplegikov Slovenije in njenega predsednika Ivana Peršaka.

Izreklo ji je denarno kazen 1200 evrov, pogojno za dobo enega leta. Pečaričeva je dejala, da se bo na razsodbo pritožila.

Obdolžena Helena Pečarič je bila spoznana za krivo omenjenih kaznivih dejanj, "ker je razžalila Ivana Peršaka s tem, ko mu je v prispevku Pobuda za ugotavljanje odgovornosti članov komisije za razdeljevanje sredstev invalidskim organizacijam očitala, da je v državnem zboru uporabljal absurdne in smešne argumente pri utemeljevanju, da paraplegiki potrebujejo nov dom na morju (za rehabilitacijo)," so sporočili iz odvetniške družbe Mramor, Sorta, Bilić & Holec.

Pečaričeva, sicer predsednica YHD - Društva za teorijo in kulturo hendikepa, je bila obsojena tudi zato, ker je na spletnem glasilu kot izdajateljica "objavila in avtorizirala anonimni članek, ki je vseboval grobe in neresnične klevete na račun Zveze paraplegikov Slovenije in njenega predsednika," so še dodali v omenjeni odvetniški družbi.

Ne spreglejte