Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 9. 2013,
11.27

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 19. 9. 2013, 11.27

8 let, 5 mesecev

Electi zarubili nepremičnino na Barju?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Hypo banka je po naših informacijah podjetju Electa zarubila nepremičnino na Barju, ki jo je imela Electa v najemu prek poslovnega lizinga. Likvidacijska vrednost naj bi bila dva milijona evrov.

Po naših informacijah naj bi Hypo banka z odvzemom posesti zaradi neizpolnjevanja finančnih obveznosti segla nad nepremičnine na Ljubljanskem barju, ki jih ima v poslovnem najemu podjetje Electa. Šlo naj bi za nepremičnino, ki v naravi predstavlja zemljišče z nevzdrževanimi gospodarskimi poslopji.

Janković brez komentarja Informacijo smo preverili pri direktorju Electe Damijanu Jankoviću, sinu ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki nam je poslal naslednji odgovor: "Skupina Electa ima s skupino Hypo širok poslovni odnos in posameznih dogodkov ne morem in smem komentirati, saj bi to pomenilo hudo kršitev pogodbenih določil. Lahko pa vam zagotovim, da vse aktivnosti med obema strankama potekajo dogovorno in v duhu dobrih poslovnih odnosov."

Iz banke Hypo Alpe Adria so nam sporočili, da tako kot vse primere tudi tega pozorno spremljajo in v primeru morebitnih odstopanj ustrezno ukrepajo, skladno s pogodbami in veljavno zakonodajo. Podrobnosti posameznih primerov pa pravijo, da ne komentirajo.

Parcela z občinskim odlokom postala zazidljiva Janković je leta 2007 s pogodbo o finančnem leasingu Hypo banki prodal zemljišče in ga nato vzel nazaj v najem. Posel je pod drobnogled vzela Davčna uprava, saj so posumili, da je bil njegov glavni namen zgolj zagotavljanje denarja za osebe, povezane z Electo, saj je Electa ob sklenitvi posla prejela okoli štiri milijone odbitega DDV.

Na zemljišču je nato Mestna občina Ljubljana leta 2010 z občinskim prostorskim načrtom dovolila gradnjo objektov, s čimer se je parceli spremenila vrednost.

Ne spreglejte