SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

DZ razglasil odločitev referenduma o družinskem zakoniku

3

termometer

DZ je v skladu s postopki, ki jih predvideva slovenska zakonodaja, na izredni seji razglasil izide referenduma o družinskem zakoniku.

Ob tem je DZ ugotovil, da je za zakonik glasovalo 45,45 odstotka volivcev, proti pa jih je bilo 54,55 odstotka, s čimer je bil zakonik zavrnjen.

"Tako je dana priložnost, da sprejmemo boljši družinski zakonik" V kratki razpravi pred razglasitvijo izidov je poslanka Alenka Jeraj dejala, da so v SDS z izidom zadovoljni, saj ima zakonik veliko slabih rešitev. "Tako je dana priložnost, da sprejmemo boljši družinski zakonik," je dodala.

Po oceni Mihaela Prevca (SLS) zakonik ni prinašal vzpodbud za sklepanje zakonske zveze in ustvarjanje družine s skupnimi potomci, zato so v stranki veseli, da je bil na referendumu zavrnjen.

"Zakonik je imel tudi veliko dobrih rešitev" Janez Vasle (NSi) pa izide referenduma vidi kot pomembno zavezo za ves parlament. Veseli ga, da so volivci in volivke zakonik zavrnili, "saj verjamemo, da mora država družino kot temeljno celico družbe podpirati, ne pa jo degradirati". Opozoril pa je, da je imel zakonik tudi veliko dobrih rešitev, ki bi jih bilo dobro čim prej uveljaviti.

Razglasitev izidov referenduma je bila sicer edina točka, o kateri je na izredni seji odločal državni zbor.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin