Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 12. 2023,
11.57

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

Natisni članek

Nova Gorica Koper stinger policija

Sobota, 23. 12. 2023, 11.57

4 mesece

Dramatičen pobeg državljana Moldavije pred slovenskimi policisti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83
Policija, Slovenija, policijski avto | Koprski policisti so vozilo zasledovali, novogoriški policisti pa v smeri Vipave in Podnanosa napotili razpoložljive patrulje, ki so na cesti nastavile stinger. | Foto Shutterstock

Koprski policisti so vozilo zasledovali, novogoriški policisti pa v smeri Vipave in Podnanosa napotili razpoložljive patrulje, ki so na cesti nastavile stinger.

Foto: Shutterstock

Z novogoriške policijske uprave so sporočili, da so bili v petek nekaj pred 16. uro obveščeni, da med Postojno in Razdrtim na poziv policije ne ustavlja osebno vozilo, ki je v Hraščah prevozilo stinger in zapeljalo naprej na staro državno cesto. 

Koprski policisti so vozilo zasledovali, novogoriški policisti pa v smeri Vipave in Podnanosa napotili razpoložljive patrulje, ki so na cesti nastavile stinger. Voznik je na relaciji Postojna–Podnanos namreč ves čas vozil predrzno in brezobzirno ter s tem povzročal nevarnost za življenje drugih udeležencev v prometu, so zapisali v sporočilu. 

V zaustavljenem vozilu našli šest državljanov Bangladeša

Vozilo je v Hraščah prevozilo stinger in zapeljalo naprej na staro državno cesto čez Rebernice v smeri Vipave. Po zaustavitvi je 18-letni državljan Moldavije iz vozila pobegnil, policisti so ga v neposredni bližini prijeli. Po določilih zakona o kazenskem postopku so mu odvzeli prostost. 

V zaustavljenem vozilu so kasneje našli šest državljanov Bangladeša. Eden od njih se je med nevarno vožnjo poškodoval, zato so ga prepeljali v bolnišnico, kjer telesnih poškodb niso ugotovili. Državljani Bangladeša so zaprosili za mednarodno zaščito in bili nameščeni v azilni dom. 

Zoper 18-letnega državljana Moldavije bo podana kazenska ovadba, v zakonitem roku bo priveden na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku. 

policija
Novice Policija preklicala iskanje mladoletnice iz Celja
Policija
Novice Huda nesreča pri Slovenj Gradcu, sopotnik umrl
prometna nesreča
Novice Huda nesreča v Mariboru: ena oseba umrla, pet je poškodovanih
Ne spreglejte