Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 2. 2014,
12.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

sneg žled led vreme

Nedelja, 2. 2. 2014, 12.40

8 let

Dobre novice iz Arsa: Ponoči se bodo razmere začele umirjati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po vremensko težavnem koncu tedna se nam z jutrišnjim dnem obeta lepše vreme. V ponedeljek nas čaka suh dan, tudi v prihajajočih dneh ni pričakovati večje količine padavin.

Po državi dežuje, zaradi nizkih temperatur težave še naprej povzročata žled in led. Popoldne in ponoči bo dež lokalno prehajal v sneg, kar bo težave še povečalo. Zaradi ledu in snega bodo obremenitve dreves in daljnovodov večje, je povedal dežurni meteorolog iz Agencije za okolje (Arso) Andrej Hrabar.

Bodo pa padavine postopno prenehale v drugi polovici noči, najprej na vzhodu, najpozneje na zahodu. V drugi polovici noči in v ponedeljek bi se tako razmere lahko začele umirjati, pravi Hrabar.

Meteorologi v prihodnjih dneh ne pričakujejo večjih vremenskih nevšečnosti Jutri bo povečini suho, predvsem ponekod na Primorskem se bo tudi delno zjasnilo. Burja bo postopno slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Primorskem do 6, najvišje dnevne v notranjosti okoli 0, na Primorskem od 6 do 12 stopinj Celzija.

Za prihodnje dni meteorologi ne pričakujejo posebnosti, ki bi lahko povzročale večje nevšečnosti. V torek in sredo bo pretežno oblačno. Predvsem v zahodnih krajih bodo občasno manjše padavine.

Obstaja možnost porasta vodotokov in poplav Zaradi povečanih padavin bi lahko narasli manjši vodotoki v porečju reke Reka. Ta v spodnjem toku sicer še poplavlja ob strugi, pretok pa je ustaljen. V manjšem obsegu bo danes začela poplavljati Ljubljanica na Ljubljanskem barju v območju pogostih poplav. Obstaja možnost za porast manjših vodotokov na Vipavskem in goriškem območju ter v slovenski Istri.

Zaradi obilnega sneženja, ki bo danes in ponoči že nekoliko manj intenzivno, je na širšem območju Julijskih Alp močno povečana nevarnost snežnih plazov. Tam lahko do ponedeljka zjutraj zapade še dodatnih 10 do 50 cm snega oziroma na Primorskem in v zgornjem Posočju od 10 do 50 l/m2 padavin.

Ne spreglejte