Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 8. 2013,
7.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 10. 8. 2013, 7.52

8 let

Dnevnik: Denar za Cerkev je prišel iz Zvona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Milijonska sredstva, ki jih je z delniškimi posli tik pred začetkom lastninjenja Zvona Ena Holdinga zaslužila mariborska nadškofija, so izvirala iz nekdanjega finančnega holdinga Zvon Ena.

Dnevnik Milijonska sredstva, ki so pri preprodaji delnic Mladinske knjige Založbe v letih 2003 in 2004 na škodo drugih družb obtičala na računih Nadškofije Maribor, so v resnici prišla iz Zvona Ena Holding, piše današnji Dnevnik.

Čeprav smo bili v krizi priče množičnemu odpuščanju v nekaterih od evropskih bančnih skupin, kot so italijanski Unicredit, britanska HSBC ali švicarska UBS, se število zaposlenih v slovenskem bančnem sistemu in s tem tudi stroški dela v istem obdobju novi realnosti še niso prilagodili, še piše Dnevnik.

V Dnevnikovem Objektivu si lahko preberete tudi intervju s predsednikom stranke Zares Pavlom Gantarjem, ki je med drugim povedal, da se jeseni Zares vrača na politično prizorišče. "V Zaresu smo se zavestno nekoliko umaknili, saj smo se morali, potem ko smo pokopali mrtve in rešili ranjene, prešteti, reorganizirati. Prav tako nismo želeli voditi politike bevskanja na vlado za vsako malenkost, ki ji mediji nekajkrat posvetijo pozornost, potem pa ni več zanimiva."

Delo V Delovi Sobotni prilogi prvi mož Gospodarske zbornice Slovenije Samo Hribar Milič piše o stagnaciji slovenskega gospodarstva: "Ključne zahteve in pričakovanja gospodarstva so razmeroma preprosti – več dela, več denarja, nižje obremenitve in administrativna razbremenitev ter podpora izvozu. Da se to lahko izpelje, dokazuje vrsta držav v Evropi, od Avstrije do Estonije."

V Sobotni prilogi si lahko preberete tudi članek o nujni reformi zdravstvenega sistema. "Da je naš zdravstveni sistem daleč od javne službe v funkciji pacientov oziroma državljanov, neposredno priča, da je bil več kot 20 let primarni nivo zdravstvenega varstva zapostavljen in podcenjevan, tako z vidika javnega dobra kot tudi ekonomike in racionalne organizacije, ki zahteva, da je primarni nivo temelj zdravstvenega sistema," piše avtor članka Janez Tršan.

Ne spreglejte