Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 5. 2011,
13.12

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

reševalci

Torek, 24. 5. 2011, 13.12

5 let, 8 mesecev

Direktor ZD Velenje za en glas premagal protikandidatko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Reševalci v ZD Velenje razočarani nad odločitvijo Sveta zavoda, ki je s šestimi glasovi za direktorja ZD ponovno izbral Jožeta Zupančiča. Ta je protikandidatko Sašo Bola premagal za en glas.

"Razočarani smo nad odločitvijo članov Sveta zavoda, ki so s potrditvijo direktorja Jožeta Zupančiča pristali na njegovo kršenje zakonodaje. In to ne glede na to, da so imeli vpogled v vse nadzorne zapisnike. Še posebej smo razočarani nad dejanji ustanoviteljev, predvsem Mestne občine Velenje in njenega župana Bojana Kontiča, ki je javno izkazoval podporo direktorju Jožetu Zupančiču. In ker je župan seznanjen tudi z ugotovitvijo inšpektorice za delo, ki je prav zaradi kršitve zakonodaje uvedla v ZD Velenje prekrškovni postopek, menimo, da ni uresničil svoje obljube, ki nam jo je večkrat izrekel, da ne bo toleriral nespoštovanja zakonov," so se takoj po petkovem "boju" med dosedanjim direktorjem, ki ZD Velenje vodi že skoraj 20 let, in njegovo protikandidatko Sašo Bola odzvali v Iniciativnem odboru za ureditev razmer v reševalni službi ZD Velenje.

Poziv volilni komisiji Zupančič je protikandidatko premagal za en glas, šest jih je namreč glasovalo zanj, pet pa zanjo. Odbor je tako vse tri ustanoviteljice zavoda (občine Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki) danes javno pozval, da komisiji za volitve in imenovanja predlagajo, naj ne da soglasja k imenovanju Jožeta Zupančiča. "Direktor namreč zavestno krši zakonodajo RS, in to kljub temu, da je bil v nadzorih na nepravilnosti opozorjen. Na kršitve veljavne zakonodaje je bil opozorjen s strani ministrstva za zdravje, Zbornice zdravstvene nege, Komisije za preprečevanje korupcije in delovne inšpekcije RS," so zapisali v javnem pozivu.

>Župan Kontič: "Napake v ZD so že odpravili" "Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je glede vprašanja organiziranosti službe nujne medicinske pomoči v Zdravstvenem domu Velenje prosil pristojno ministrstvo, da v javnem zavodu opravi strokovni nadzor. S poslansko pobudo je ministrstvo še pozval, da nadzor opravi prioritetno. Seveda je legitimna pravica ministrstva, da se samostojno odloča o tem, kateri od nalog daje prednost. Nadzor v javnem zavodu je opozoril na nekaj napak pri prevedbi plač. Te so v Zdravstvenem domu Velenje že odpravili. Direktor je povedal, da bodo v naslednjem mesecu preverili še ustreznost prevedb za vse druge zaposlene in odpravili morebitne pomanjkljivosti," so pojasnili v službi za odnose z javnostmi na občini Velenje.

IO: "Direktor nepravilnosti ni odpravil, inšpektor je uvedel postopek" A v iniciativnem odboru so zapisali, da direktor ugotovljenih nepravilnosti ni odpravil, delovna inšpektorica pa je pretekli teden zoper zavod uvedla prekrškovni postopek: "Zato pozivamo Mestno občino Velenje, občino Šoštanj in občino Šmartno ob Paki, da naj ne dajo soglasja k imenovanju direktorju ZD Velenje, ker bodo tako na nek način dale podporo direktorju, ki pri svojem delu opušča dolžno ravnanje in ne spoštuje zakonodaje."

Moralna odgovornost In še, da bodo ustanovitelji s soglasjem k imenovanju prevzeli ne le moralne odgovornosti, "temveč to pomeni, da na simbolni ravni soglašajo z neupoštevanjem zakonodaje v javnem zavodu, katerega lastnik je občina. Enaka odgovornost velja tudi za vse člane Sveta zavoda ZD Velenje, ki so direktorja volili."

Ne spreglejte