Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 6. 2013,
6.38

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

šola

Petek, 14. 6. 2013, 6.38

8 let, 5 mesecev

Devetošolci še zadnjič v osnovnošolsko klop

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Učenci devetih razredov so še zadnjič sedli v osnovnošolske klopi. Pouka niso imeli, saj so ocene že zaključene, so pa prejeli spričevala in šolska priznanja.

Ker je bil splošni učni uspeh že pred leti ukinjen, v spričevalih ne piše, s kakšnim uspehom so izdelali razred, pač pa so v njem navedene le ocene, ki so jih dosegli pri posameznih predmetih.

Vsi še ne odhajajo na počitnice Tisti, ki so bili pri kakšnem od predmetov ocenjeni negativno, se še ne bodo mogli brezskrbno predati počitnicam, saj jih čakajo še popravni izpiti. Ti bodo v prvem roku potekali od ponedeljka do 1. julija, tiste, ki v prvem roku ne bodo uspešni, pa čaka še drugi rok. Ta bo od 19. do 30. avgusta.

Rok za posredovanje podatkov srednjim šolam je od srede, 19. junija, do petka, 21. junija Osnovnošolci, ki nimajo popravnih izpitov in nadaljujejo šolanje, bodo morali srednjim šolam, na katere so se vpisali, posredovati podatke o izpolnjevanju vpisnih pogojev - rok za to je od srede, 19. junija, do petka, 21. junija. Na šolah, na katerih ni omejitev, bodo po predložitvi dokazil tudi vpisani, na šolah, na katerih omejitve so, pa bo izveden izbirni postopek.

V srednjih šolah na voljo 22.759 vpisnih mest Tisti, ki bodo izbrani v prvem krogu, bodo do 21. junija tudi vpisani, ostali pa bodo seznanjeni s še prostimi vpisnimi mesti. O sprejemu na eno izmed naštetih srednjih šol bodo obveščeni 28. junija do 10. ure. Če bodo razvrščeni na šolo, na kateri so oddali prijavnico, se bodo tam tudi vpisali. Če pa bodo razvrščeni na drugo šolo, bodo svojo prijavnico in dokumente dvignili ter jih do 28. junija do 14. ure odnesli na srednjo šolo, na katero bodo razvrščeni, in se tam tudi vpisali.

Za okoli 17.640 devetošolcev je sicer na srednjih šolah na voljo 22.759 vpisnih mest, pri čemer je vpis letos omejilo 25 srednjih šol.

Ne spreglejte