Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 3. 2008,
12.39

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 5. 3. 2008, 12.39

8 let, 6 mesecev

Denacionalizacijo je treba čim prej končati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Predsednik vlade Janez Janša je na novinarski konferenci govoril o zaključku denacionalizacije, o poimenovanju ulice po Janezu Drnovšku in o vlogi Boruta Petka.

Janša je pojasnil, da ne pozna natančnih razlogov, zakaj se je državni svet (DS) odločil za odložilni veto. Ob tem je poudaril, da so vsi tisti, ki dolgo čakajo na vračilo svojega premoženja, upravičeni do odškodnine, če bo prišlo do zamud. "V tem primeru bo nekdo soodgovoren za večje odškodnine, ki jih bodo na koncu plačali davkoplačevalci," je poudaril. Poimenovanje ulic in trgov ni v pristojnosti vlade Glede poimenovanja ulic in trgov po pokojnem bivšem predsedniku republike in nekdanjemu premieru Janezu Drnovšku je Janša odgovoril, da podpira zamisli, da bi se po Drnovšku poimenovale ulice ali trgi ali drugi primerni objekti. "Vendar poimenovanje ulic in trgov ni v pristojnosti vlade, ampak lokalnih oblasti," je dodal.

Petek mlad in sposoben, ni pa glavni kadrovik gospodarstva

Na novinarsko vprašanje o vlogi svojega nekdanjega tajnika Boruta Petka, je Janša dejal, da je vedno presenečen, ko sliši, da naj bi bil Petek glavni kadrovik slovenskega gospodarstva. "Borut Petek je mlad in sposoben, ni pa nikoli bil na položaju, kjer bi odločal o tem, kar se predvideva," je dejal in dodal, da "je čudež, če bi nekdo pri 24. letih počel vse to, kar se mu pripisuje".

Ne spreglejte