Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 1. 2018,
21.00

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,25

3

Natisni članek

Luka Klasinc drsališče

Petek, 26. 1. 2018, 21.00

6 let, 2 meseca

Delavci naj bi delali na treh stopinjah Celzija tudi po 12 ur na dan #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,25

3

Na drsališču pri Emoniki v središču Ljubljane je za kuliso burno dogajanje. Del zaposlenih je odločen javno obračunati z lastnikom Luko Klasincem. Na Facebookovi strani podjetja Lucky Luka so objavili zapis, v katerem vse, ki jih je Klasinc poslovno prevaral, pozivajo, naj se jim javi po elektronski pošti. Prvi mož drsališča vse očitke zavrača.

Video: Planet TV


Delavci vztrajajo: vrtci, šole in starši morajo vedeti, kam vozijo svoje otroke. Ob neizplačilu plač naj bi po besedah zaposlenih velike težave povzročale tudi nehumane razmere za delo. Zato se oškodovani zdaj povezujejo, da bi, kot pravijo, Slovenija slišala resnico.

Na obisku tudi policisti

Na drsališču so bili pred nekaj dnevi tudi možje v modrem, ker naj bi jim na družbenem omrežju Facebook ukradli identiteto.

"Danes konkretno smo imeli kontrolo vseh zaposlenih, študentske napotnice in tako naprej," je dejal prvi mož drsališča Klasinc.

drsališče, Emonika, i-Lucky Land | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač A če je mogoče verjeti zapisom na Facebooku in pričevanjem nekdanjih zaposlenih, bodo policisti odkrili kar nekaj nepravilnosti.

Eden od nekdanjih zaposlenih je za Planet TV povedal, da so delali v neogrevanih prostorih, na treh stopinjah Celzija, ker lastnik ni plačal kurjave. V prostoru so bile saje, nekateri študentje pa so delali tudi po 12 ur na dan, je še dodal. 

Direktor podjetja je sicer te navedbe zanikal. 

"Imam čisto vest"

Delavci so namesto direktorja plačevali stroške in teh nikoli niso dobili povrnjenih, poleg tega so morali opraviti obvezno in plačljivo izobraževanje, na koncu pa dela zanje ni bilo, opozarjajo tudi na izkoriščanje.

"Imam čisto vest, plačani so vsi delavci, spoštujemo vsakega delavca," jim odgovarja Klasinc.

Nekdanji zaposleni pa niso edini, s katerimi ima podjetje težave. Vpleten je tudi v zgodbo izginulega kamniškega drsališča, z njim pa ne nameravajo več sodelovati niti v Murski Soboti.

Ne spreglejte