Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 9. 2013,
18.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 18. 9. 2013, 18.30

8 let

Danes v Danes: v Sloveniji najboljši mikroskop v Evropi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V oddaji Danes so se posvetili reševanju luknje v državni blagajni. Na Hrvaškem so si pomagali z uvedbo davčnih blagajn. Dobra novica pa je, da očitno tudi Slovenija lahko upa na večmilijonske posle.

Invalidi in družine z več otroki, za katere kombi ne pomeni prestiža, ampak nujno prevozno sredstvo, bodo zaradi odločitve vlade, s katero rešuje prazno blagajno Darsa, kaznovani. Zanje naj bi se cena vinjet zvišala kar za 130 odstotkov.

Poglejmo primer Hrvaške. Tam so državno blagajno napolnili tako rekoč čez noč. Gostinci, trgovci, tako majhni kot veliki, so bili primorani uvesti davčne blagajne, s čimer so številnim prekrižali načrte pri prirejanju prihodkov. Zanimivo, dobiček nekaterih je skokovito zrasel.

Tudi pri nas denar leži tako rekoč pred nosom, veliko ga zaradi sive ekonomije ponikne v zasebne žepe, eni bogatijo, država pa te črne odlive pokriva na račun prebivalstva. Zanimivo je, da vlada o tem predlogu sploh noče razmišljati.

Vlada sicer še na enem izmed neštetih sestankovanj mrzlično išče rešitve za rešitev iz bruseljskih krempljev, ampak pred 25. septembrom ne bomo izvedeli ničesar. Zato smo mi odgovor poiskali v Bruslju in vprašali, kako tam spremljajo dogajanje pri nas.

Med zagorskimi hribi in griči je kar nekaj košarkarskih igrišč, tam se je pred tremi leti rodil športni kolektiv Delta Ballerz. Posebnost: zanimivi košarkarski meti. Cilj športa: zadeti nemogoče mete prek ovir – in to ne drobnih. Izberejo si težaven met; če koša ni, ga tja pritovorijo.

Za konec pa dobra novica. Slovenija lahko upa na večmilijonske posle. Vse to zaradi najboljšega mikroskopa v Evropi. Vrhunski elektronski mikroskop bo raziskovalcem izjemno olajšal delo, k nam pa bo privabil tudi številne gospodarstvenike iz tujine.

Ne spreglejte