Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 6. 2013,
18.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 14. 6. 2013, 18.31

7 let, 12 mesecev

Danes v Danes: "Močan in pohlepen je ta lobi, ki ne bi smel biti blizu Katoliške cerkve"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Danes o paradi ponosa, o gejih v cerkvi, romanju na Brezje, o novemu poveljniku zračnih sil zveze Nato Franku Gorencu, o prodaji Mercatorja in odnosih v koaliciji zaradi te prodaje ...

Svoboda in solidarnost sta istospolni par. To je geslo letošnje, 13-te parade ponosa, ki je danes potekala v Ljubljani. Letos je bilo na paradi več politikov, tudi dva ministra aktualne vlade in predsednik republike Borut Pahor. Posebno presenečenje pa so aktivisti pripravili Zoranu Jankoviću.

Geji naj bi bili tudi v Rimskokatoliški cerkvi. A v cerkvi - kjer velja celibat - je to nekaj nesprejemljivega. Da ne bo pomote, nesprejemljivo je - prav zaradi celibata - imeti tudi heteroseksualne odnose. Če se na paradah geji borijo za enakopravnost, pa v cerkvi gejevski lobi skrbi za privilegiran položaj gejev pred drugimi. "Močan in pohlepen je ta lobi, ki ne bi smel biti blizu Katoliške cerkve," pravi župnik Janez Turinek. O gejevskem lobiju se je prepričal na lastne oči. V Pariz je pred slabima dvema letoma odšel poln upanja, da bo slovenske rojake v središču Francije duhovno vodil, a je - ko je opozoril na opažanje tega lobija - ostal brez službe.

In prav v to cerkev polagajo upe mnogi ljudje. Številni bolniki, invalidi in starejši, ki tradicionalno romajo na Brezje, kjer so se danes udeležili slovesne romarske maše pred baziliko Marije Pomagaj. Romanje se je v 45-letni zgodovini razvilo v narodni dan bolnikov, ki ga v Cerkvi po svetu sicer obeležujejo 11. februarja, na god lurške Matere Božje. V Sloveniji pa torej tretjo soboto v juniju.

Nov poveljnik ameriških zračnih sil v Evropi in Afriki ter hkrati tudi poveljnik zračnih sil zveze Nato naj bi postal general podpolkovnik slovenskega rodu, Frank Gorenc. Tako je senatu predlagal sam Barack Obama. V primeru senatne potrditve bo Frank Gorenc trem generalskim zvezdicam dodal še eno in napredoval na položaj generala.

Kot vse kaže, pa se zaključuje plesni šou ob prodaji Mercatorja. Hrvaški Agrokor je včeraj podpisal pogodbo za nakup 53-odstotnega deleža. Pred nakazilom celotne kupnine - 240 milijonov evrov - pa se bodo morali izjasniti še slovenski regulatorji. Zato naj bi bila transakcija končana šele konec leta. Zaradi prodaje Mercatorja pa je očitno zavrelo tudi v koaliciji. Prvak SD, Igor Lukšič, Pozitivni Sloveniji očita, da jih izsiljuje. Največjo odgovornost ima po njegovem mnenju predsednica vlade Alenka Bratušek. Prav zato stranka SD pod vprašaj postavlja svojo podporo prvemu privatizacijskemu svežnju.

Ne spreglejte