SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Cerarja Vebrove izjave ne skrbijo, Ljudmila Novak ogorčena (video)

4

termometer

Janko Veber, ki premierja opozarja na izpodkopavanje obrambnih ukrepov in omenja možnost ovadbe, ogroža koalicijo, opozarja predsednik DeSUS Karl Erjavec. Mira Cerarja izjave ne skrbijo.

Opozorila obrambnega ministra Janka Vebra, premier Miro Cerar izpodkopava obrambne ukrepe ter napovedal možnost kazenski ovadbi, so po mnenju prvaka DeSUS Karla Erjavca napad na institucijo predsednika vlade, ki ima pravico razrešiti ministra. Če bo Veber to nadaljeval, lahko ogrozi obstoj koalicije.

Podpredsednik DeSUS Tomaž Gantar medtem upa, da Vebrove poteze ne bodo vplivale na razmere v koaliciji, saj zgleda, da se zanje ni odločila cela stranka SD.

Prav tako premier in prvak SMC Cerar Vebrovih izjav ne povezuje s stanjem koalicije. Take izjave bi koalicijo po njegovem lahko pretresle, če bi bile izrečene s strani SD. Tako pa s predsednikom stranke Dejanom Židanom te dni normalno komunicira.

SD stoji za svojim ministrom: Menimo, da je Veber ravnal v skladu z zakonom V SD vztrajajo, da je podpredsednik stranke in obrambni minister Veber pri analizi posledic prodaje Telekoma ravnal zakonito in ima pravico, da zagovarja svoja dejanja pred DZ.

O Vebrovi torkovi izjavi sicer niso bili obveščeni vnaprej in niso bili seznanjeni z njeno vsebino. "Prav tako ne poznamo gradiva, o katerem je minister govoril. To je bila njegova odločitev, o kateri stranka ni bila obveščena," je za STA pred prihodom v poslansko skupino SD, kjer se sestaja več članov vrha stranke, pojasnil Židan.

Na vprašanje, ali se njihova podpora ministru zaradi njegovih zadnjih izjav ne spreminja, pa je odgovoril: "Mi nismo stranka, ki stališče spreminja iz dneva v dan. Menimo, da je Veber ravnal v skladu z zakonom, tako ga pokrije tudi pravno mnenje."

V SD vedo, da imajo nekatere druge stranke drugačno mnenje, čakajo pa četrtkovo sejo, na kateri bo DZ obravnaval predlog za Vebrovo razrešitev. "DZ bo odločil, kot bo. Takrat se bomo morali opredeliti," je dodal Židan.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin