SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bratuškova: Čas je, da se vlada zbudi in začne delati (video)

1

termometer

 | Foto:
Predsednica ZaAB Alenka Bratušek meni, da je za vlado Mira Cerarja sto izgubljenih dni, saj bi ob dani gospodarski aktivnosti in brez pritiskov lahko že pripravila konkretne ukrepe.

"Koalicija je vlado prevzela pri triodstotni gospodarski rasti. Z delom, ki ga je pokazala do zdaj, pa te rasti ne bo mogoče ohraniti," je presodila predsednica najmanjše parlamentarne stranke in nekdanja premierka Bratuškova. Po njenem mnenju je čas, da se vlada zbudi in začne resno delati.

V prihodnjem letu po njenih besedah z zanimanjem pričakujejo predlog rebalansa proračuna za leto 2015, pri čemer upajo, da bo vlada nadaljevala zdravo konsolidacijo javnih financ in zbrala ukrepe, ki bodo pozitivno vplivali na gospodarsko rast. V ZaAB pričakujejo tudi dodatna pojasnila in izračune v zvezi s fiskalnim pravilom.

Od vlade pričakujejo strategijo upravljanja premoženja Nedopustno se jim zdi, da si za tako pomemben akt, ki za sprejetje potrebuje dvotretjinsko večino v DZ – pričakovano tudi glasove ZaAB –, premier ni vzel "niti minute časa za pogovor".

V ZaAB od vlade pričakujejo tudi strategijo upravljanja državnega premoženja, na začetku leta pa konkretne ukrepe na področju zdravstva. Bratuškova je izpostavila tudi potrebo po takojšnjem začetku črpanja evropskih sredstev.

Vlada je po mnenju Bratuškove padla na izpitu tudi pri kadrovanju. Navedla je gospodarskega ministra in direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne službe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin