Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
7. 8. 2019,
10.46

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,65

31

Natisni članek

ministrstvo za infrastrukturo Dušan Zorko Alenka Bratušek 2TDK drugi tir

Sreda, 7. 8. 2019, 10.46

4 leta, 8 mesecev

Bratuškova: Trdno stojim za njimi, da ne podlegajo gradbenemu lobiju #video

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,65

31

Razpis za izbor izvajalca objektov za prečkanje doline Glinščice, ki ga bodo gradili v okviru drugega tira, so razveljavili.  Kot je povedal prvi mož 2TDK Dušan Zorko so razpis razveljavili zaradi suma, da je izbrani ponudnik ponaredil reference. Alenka Bratušek, ministrica za infrastrukturo, podpira odločitev 2TDK.

Pri projektu desetletja, gradnji drugega tira, ki bo vreden več kot 1,1 milijarde evrov, se zapleta že na začetku.

Podjetje 2TDK je konec junija na razpisu za gradnjo mostu čez reko Glinščico, ki poteka na trasi drugega tira, izbralo najcenejšega ponudnika – konzorcij, ki ga vodi družba Markomark Nival. Omenjeni konzorcij je bil most pripravljen zgraditi za osem milijonov evrov, vendar so nato na začetku julija v 2TDK izbiro razveljavili. Kot razlog so navedli zahtevo neizbranih ponudnikov, Kolektorja CGP, Rika in SGP Pomgrada, da preverijo eno od referenc zmagovitega konzorcija.

drugi tir | Foto: STA , Foto: STA , V 2TDK so pojasnili, da so se za razveljavitev odločili, ker "faza pregleda in ocenjevanj ponudb ni bila ustrezno opravljena." Po poročanju Pop TV je razpisana komisija razpis razveljavila, ker je bila referenca izbranega ponudnika nepravilna oziroma ponarejena, preostali dve ponudbi pa sta presegali ocenjeno vrednost.

"Pokazalo se je, da tisti, ki je bil najcenejši, ni bil najboljši, ker je domnevno ponaredil referenco," je v današnji izjavi za javnost v Ljubljani izpostavil Zorko.

Bratušek: Ne bom dovolila, da gradbinci izigravajo sistem

"Lahko mi verjamete, da bi bila najbolj vesela, če bi mi sporočila, da je bil na razpisu izbran najcenejši ponudnik in da bi bila pogodba podpisana," je v izjavi za medije povedala Alenka Bratušek, ministrica za infrastrukturo.

Ob tem dodaja, da se ne bo uklanjala gradbenemu lobiju. "Trije največji domači gradbinci so se prijavili kot en ponudnik, kar kaže, da želijo ustvariti monopol in podražiti projekt. Ne bom dovolila, da gradbinci izigravajo sistem in postavljajo previsoke cene," opozarja.

 

železniški tiri SŽ
Novice 2TKD naj bi razveljavil razpis za gradnjo objektov za prečkanje doline Glinščice

 

Ne spreglejte