Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 6. 2008,
20.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 2. 6. 2008, 20.09

8 let

Bojan Šrot: Kdor je mislil, da se bom odrekel mojemu bratu, se je krepko zmotil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Predsednik SLS Bojan Šrot je na novinarski konferenci ob seji izvršilnega odbora stranke pojasnil, da so na srečanju med drugim govorili o torkovi seji državnega zbora.

Kot je dejal, bo stranka zagovarjala delovanje institucij pravne države in dosledno delitev med različnimi vejami oblasti. Glede povezovanja tako imenovane tajkunske zgodbe z SLS je Šrot povedal, da v stranki ne morejo biti zadovoljni s tem, da je prikazana kot stranka, ki je generirala koncentracijo kapitala in ki "pooseblja neko negativnost v državi". Dodaja pa, da se je zmotil, kdor je mislil, da se bo odrekel kateremu koli od svojih bratov.

Regionalizacijo Slovenije nameravajo podpreti Člani stranke so na seji izvršilnega odbora po Šrotovih besedah govorili tudi o regionalizaciji Slovenije, ki jo nameravajo podpreti, o volitvah v organe Kmetijsko gozdarske zbornice in o taboru stranke.

"Regionalizacija je edini možen korak, da bi se država razvijala bolj skladno" Kot je povedal, stranka že ves čas svojega obstoja, zadnjih 12 let pa zelo intenzivno, zagovarja regionalizacijo Slovenije, saj je to po njegovo edini možen korak, da bi se država razvijala bolj skladno. Poudaril je, da vzvodi, ki so sedaj na voljo, očitno niso ustrezni, saj gre v okviru statističnih regij predvsem za programsko projektno financiranje.

Pokrajine bi po mnenju Šrota pripomogle predvsem k razvoju tistih delov Slovenije, ki v zadnjih letih "kvečjemu še bolj zaostajajo za povprečjem".

Stranka se bo aktivno vključila v predreferendumsko ozračje Kot je zatrdil, se bo stranka zato aktivno vključila v predreferendumsko ozračje, čeprav v nekaterih delih - predvsem na Notranjskem - tudi njihovi člani ne podpirajo takšnih pokrajinske ureditve. Po besedah predsednika SLS je njihova želja, da bi pokrajine dobili, čeprav se zavedajo, da je malo realnih možnosti, da se bo to zgodilo v tem mandatu.

Šrot je tudi povedal, da bo izvršilni odbor stranke na večernem delu seje spregovoril o skorajšnjih volitvah v Kmetijsko gozdarsko zbornico, ker so v njej njihovi člani, o poletnem taboru stranke, ki bo predvidoma 17. avgusta v Škofji Loki, in o jesenskih parlamentarnih volitvah.

"Državljani naj iz prve roke slišijo o vlogah v t.i. tajkunskih zgodbah" Glede torkove seje državnega zbora je predsednik SLS še povedal, da ni seznanjen s tem, ali sta Andrijana Starina Kosem in Boško Šrot dobila vabila. Meni pa, da bi bilo prav, da bi državljanke in državljani iz prve roke slišali o njuni vlogi v tako imenovanih tajkunskih zgodbah.

"Nekateri sklepi odbora so pavšalni in brez prave vrednosti" Vseh sklepov odbora državnega zbora za gospodarstvo po besedah Šrota poslanska stranka SLS ne misli podpreti, saj so nekateri "pavšalni in brez prave vrednosti".

Kot je še dejal, se ga v medijih ves čas povezuje z bratom Boškom. "A jaz ne delam v gospodarstvu, ampak v politiki in to že 12 let," je dejal Bojan Šrot. "Če sem naredil kakšno politično napako, naj mi to povedo - tudi če sem jo naredil zdaj, odkar sem predsednik stranke," je poudaril in dodal, da verjetno nimamo več sistema kolektivne krivde.

Ne spreglejte