SiolNET. Novice Slovenija
6,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bodečo nežo za seksistično izjavo dobi igralec Bojan Emeršič #video

6,24

termometer

Uredništvo portala Spol.si in kolektiv Rdeče zore sta razglasila prejemnika bodeče neže za seksistično izjavo leta, ki je pripadla igralcu Bojanu Emeršiču.

Emeršič je januarja za Delovo prilogo Vikend dejal: "Ni mi namreč všeč pretirana emancipacija zadnjih 15 let, ženske se borite za svoje pravice, ki pa jih že imate. To vpliva tudi na erotiko, kar pa ni prav, saj smo moški in ženske drugačni. Moški je od nekdaj lovec, zdaj pa izgublja svojo primarno vlogo."

"Pomanjkljivo razumevanje enakosti med spoloma"

Kot so zapisali organizatorji izbora, izjava kaže na pomanjkljivo razumevanje tako enakosti med spoloma kot tudi prizadevanj žensk za enake možnosti in napeljuje, da boj za pravice žensk neposredno ogroža doživljanje (moške) spolnosti.

V ožjem izboru so bili leto poleg Emeršiča še tajnik Islamske skupnosti v Sloveniji Nevzet Porić, glasbenik Tim Kores, športni novinar RTV Slovenija Andrej Stare in novinar Dela Andrej Krbavčič.

Bodečo nežo za seksistično izjavo leta podeljujeta kolektiv Rdeče zore in uredništvo spletnega portala Spol.si skupaj z zainteresirano javnostjo. "Ta nečastni naziv lahko doleti vse, ki javno napadajo, ponižujejo in žalijo druge na podlagi spola, spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete," so zapisali.

Viljem Ščuka Novice Najbolj seksistična je izjava psihoterapevta in pediatra Viljema Ščuke Boštjan M. Zupančič Novice Bodečo nežo za seksistično izjavo leta prejel Boštjan M. Zupančič

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 33
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin