Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 12. 2007,
8.44

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 12. 12. 2007, 8.44

8 let, 2 meseca

Bo Veso Stojanov postal odgovorni urednik Maga?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Člani nadzornega sveta so za novega odgovornega urednika tednika Mag soglasno predlagali komentatorja časopisa Delo Vesa Stojanova, so sporočili z Dela.

Nadzorni svet je na današnji seji obravnaval vseh šest prispelih prošenj na razpis za odgovornega urednika tednika Mag. Nadzorni svet bo v skladu s statutom Dela nadaljeval postopek imenovanja novega odgovornega urednika, to funkcijo pa trenutno opravlja vršilec dolžnosti odgovornega urednika Silvester Šurla.

Kako bodo Stojanova ocenili novinarji Maga

O izbiri bodo sedaj obvestili novinarje Maga, ki bodo lahko o kandidatu podali neobvezujoče mnenje. Šele potem bo imenovan novi urednik Maga. Člani nadzornega sveta so sklep o objavi razpisa sprejeli na seji 28. novembra, razpis pa je bil javno objavljen 1. decembra.

Šurla: Novega urednika so začeli iskati po intervjuju z Janezom Janšo Šurla je sicer 28. novembra dejal, da je pač dejstvo, da je do seje nadzornega sveta in sklepa o razpisu prišlo na dan, ko je predsednik vlade Janez Janša v intervjuju za Mag priznal, da je bila prodaja Mercatorja napaka ter pri tem "kot eno od najbolj odgovornih oseb navedel nekdanjo predsednico nadzornega sveta Kada".

V začetku decembra pa je v.d. odgovornega urednika v oddaji Vroči stol na TV Slovenija zatrdil, da je v zadnjem času doživel veliko poskusov vplivanja na uredniško politiko Maga in konkretnega poseganja v vsebino s strani predsednice in podpredsednika nadzornega sveta Dela, Andrijane Starina Kosem in Stojana Zdolška.

"V Pivovarni Laško so nam postavljali konkretne zahteve" Prvi pritiski na Mag naj bi se začeli septembra, ko je odstopil takratni direktor urada za varstvo konkurence Andrej Plahutnik. "Imel sem občutek, da se je Pivovarna Laško zbala za nekatere svoje projekte, zato je skušala prek medijev vplivati na to, da bi jim pomagali uveljaviti njen interes. Bile so nam postavljene nekatere konkretne zahteve, kot so denimo, da bi v Magu pisali, da pivovarna ne zlorablja svojega prevladujočega položaja na trgu," je dejal Šurla in dodal, da se je temu uprl, zaradi česar naj bi po njegovih besedah takoj zatem naletel na težave.

Predsednica in podpredsednik nadzornega sveta Dela Andrijana Starina Kosem in Stojan Zdolšek pa sta nato v javni izjavi 4. decembra Šurline izjave označila kot neresnične in zavajajoče. "Vse kaže, da so izrečene obtožbe del širšega načrta v totalni vojni med Janezom Janšo in Pivovarno Laško," sta še takrat zapisala nadzornika Dela.

Ne spreglejte