Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 9. 2017,
10.43

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,10

14

Natisni članek

Miro Cerar Janez Janša Janez Janša Borut Pahor predsedniške volitve 2017 Angelca Likovič

Torek, 5. 9. 2017, 10.43

6 let, 6 mesecev

Angelca Likovič hoče premagati Pahorja in postati predsednica #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,10

14

Angelca Likovič | Foto Mediaspeed

Foto: Mediaspeed

Zunajparlamentarna stranka Glas za otroke in družine se v volilno tekmo za predsednika republike podaja z Angelco Likovič. Na današnji predstavitvi je poudarila, da je bila njena neposredna spodbuda za kandidaturo tragičen primer koroških dečkov. Tudi njena prva naloga, če bo izvoljena za predsednico, bo "osvoboditev" teh dečkov.

Na seznam svojih prvih predsedniških nalog je Likovičeva uvrstila še pomoč družinam v stiski ter zagotovitev delovnih mest in poceni stanovanj za mlade. Obljubila je, da bo vse svoje predsedniške plače v celoti namenila pomoči potrebnim družinam. Prepričana je, da ji bo z avtoriteto predsednice in z božjo pomočjo uspelo pomembno prispevati k spremembam na boljše, ki jih Slovenija potrebuje.

Video: Planet TV


Likovičeva je na novinarsko vprašanje, kako namerava uresničiti obljubo o osvoboditvi koroških dečkov, odgovorila, da bo z neprestanim ponavljanjem svojega jasnega stališča o tem primeru prisilila pristojne k takšni odločitvi. Prav jasna in odločna stališča so po njenih besedah tisto, kar najbolj pogreša pri aktualnem predsedniku republike Borutu Pahorju.

V spodnjem posnetku si oglejte, kaj sta si povedala podpornik Angelce Likovič Franci Donko in kulturnik Andrej Rozman - Roza, ki na ljubljanskih ulicah zbira podpise za kandidaturo. 

Video: Planet TV

Šarec zbral podpise

Več kandidatov je te dni začelo zbirati podpise podpore. Pestro je predvsem v središču prestolnice, kjer blizu Tromostovja druga ob drugi stojijo stojnice aktualnega predsednika Boruta Pahorja, kamniškega župana Marjana Šarca, ki pravi, da je že zbral dovolj podpisov za kandidaturo, in kulturnika Andreja Rozmana - Roze.

Podporo za svojo kandidaturo aktivno zbirata tudi veleposlanik v Skopju Milan Jazbec in zagovornica uvedbe univerzalnega temeljnega dohodka v Sloveniji, sociologinja Valerija Korošec.

Med parlamentarnimi strankami znana le kandidatka NSi

Enako kot Šarec je po lastnih navedbah dovolj podpisov zbral tudi Jožef Jarh, kandidat zunajparlamentarne stranke Naprej Slovenija. Med parlamentarnimi strankami je do zdaj znana le kandidatka NSi Ljudmila Novak, SD, DeSUS in Zavezništvo svojega kandidata ne bodo imeli, še ta teden pa naj bi bila znana kandidata dveh največjih parlamentarnih strank, SMC in SDS.

Novakova želi kot predsednica pravično, uspešno in boljšo domovino

Svet NSi je danes soglasno potrdil kandidaturo predsednice stranke Ljudmile Novak za predsednico republike. "Kot predsednica se želim zavzemati, da bo Slovenija pravična, uspešna in boljša domovina," je dejala Novakova. Kandidaturo bo vložila v petek, kandidirala pa bo s podpisi poslancev.

Novakova je napovedala, da bo kampanja temeljila predvsem na srečanjih z ljudmi. "Ker že imam nekaj življenjskih in političnih izkušenj ter imam rada ljudi, življenje in domovino Slovenijo, sem prepričana, da sem lahko dobra predsednica," je dejala Novakova.

V volilno tekmo se je podalo precej kandidatk. "Čas bi že bil, da bi bila na najpomembnejših političnih funkcijah v Sloveniji tudi kakšna ženska, ker si slovenske ženske to zaslužijo," je ocenila Novakova.

Novakova zaradi velikega števila kandidatov za predsednika republike pričakuje dva kroga. "Prizadevali si bomo za čim boljši rezultat in uvrstitev v drugi krog," je dejala.

Premier in predsednik SMC Miro Cerar bo sredi prihodnjega tedna sklical svet stranke, ki mu bo v potrditev predlagal kandidata SMC za predsedniške volitve. Po sobotnem delovnem posvetu stranke, na katerem so začrtali delo do konca mandata, imena ni razkril, neuradno pa naj bi ministrica Maja Makovec Brenčič privolila v kandidaturo.

Kdo bo kandidat SDS

Kandidat SDS bo znan predvidoma v soboto. Predsednik stranke Janez Janša je pred kratkim pojasnil, da imajo evidentiranih 12 kandidatov. Med njimi se je največkrat omenjalo evropsko poslanko Romano Tomc in nekaj poslancev, pa tudi ime nekdanjega poslanca stranke in predsednika DZ Franceta Cukjatija.

Ne spreglejte