Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 8. 2018,
12.17

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,93

5

Natisni članek

policija psi domače živali veterinar

Torek, 7. 8. 2018, 12.17

5 let, 8 mesecev

46-letnici odvzeli psa, ki ju je znova pustila v avtomobilu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,93

5

pes laja | Slika je simbolična. | Foto Thinkstock

Slika je simbolična.

Foto: Thinkstock

Včeraj ob 11.22 je imela 46-letna državljanka Švice, ki so jo v preteklosti obravnavali zaradi neprimernega ravnanja s psi, parkirano vozilo na Destradijevem trgu v Kopru. Na kraj je po obvestilu odšla patrulja, ki je v vozilu ponovno našla dva psa.

Vozilo je bilo v senci, na vratih je bilo delno odprto okno. Psa nista kazala znakov vročinskega udara. O dogodku je bil obveščen uradni veterinar, ki je prišel na kraj in prevzel postopek. Odredil je začasen odvzem psov, ki so ju nastanili v azilni dom za domače živali. Veterinar bo izrekel tudi 800 evrov globe zaradi kršitve zakona o zaščiti živali. 

pes
Novice V Portorožu Švicarka zaklenila psa v avto in odšla v lokal

Policija je pred tem žensko zaradi psov v avtomobilu obravnavala že trikrat. V sredo si je tako v Luciji pridelala 1.905 evrov glob na račun nedostojnega obnašanja do policistov in tega, da je dva psa pustila zaprta v avtomobilu. Policijo so sredi popoldneva na pomoč poklicali zaposleni v lokalu, ki so jih mimoidoči in gostje opozorili na psa, zaklenjena v avtomobilu.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Koper, je 46-letna državljanka Švice enega psa vzela s sabo v lokal, dva pa pustila v vozilu. Ko so jo gostje začeli opozarjati na preveliko vročino za psa v vozilu, jih je zmerjala in jim grozila. Po prihodu policistov, ki so psa pomagali spraviti iz razgretega vozila, je ženska žalila tudi policiste in ni upoštevala njihovih ukazov, zato so policisti zanjo uporabili prisilna sredstva.

Sportal V Avstraliji pes pretekel polmaraton in osvojil medaljo

Psa sta bila po ugotovitvah policistov v vozilu približno 30 minut. Na vozilu so bile delno spuščene šipe, psa pa nista bila poškodovana.

Švicarko so policisti oglobili zaradi kršitev zakona o javnem redu in miru, izvedli so tudi hitri postopek po zakonu o zaščiti živali ter o dogajanju obvestili veterinarsko inšpekcijo. Skupaj so policisti ženski izdali za 1.905 evrov globe.

Novice Policijski pes navdušil z oživljanjem policista #video
Ne spreglejte